MANTARLI PİLAV

htcoksz

Üye
4. 2. Mantarlı Pilav.jpg



Porsiyon Başı

Kalori: 282

Protein: 9 g

Karbonhidrat: 55 g

Yağ: 5 g

Lif: 4 g


Malzemeler:

- 200 gr orta taneli Amerikan pirinci,

- 1 yemek kaşığı zeytinyağı,

- 1 büyük soğan doğranmış,

- 1 tatlı kaşığı kurutulmuş biberiye,

- 250 g kestane mantarı,

- 2 adet dilimlenmiş kırmızı biber,

- 3 adet doğranmış domates,

- 425 ml sebze suyu,

- Doğranmış maydanoz,


Hazırlanışı:

Bir elek içinde pirinci soğuk su altında durulayın sonra süzün. Aleve dayanıklı güveçte yağı ısıtın, soğanı ekleyin, 5 dakika pembeleşene kadar kavurun. Biberiye ve mantarı karıştırın, ardından kısa bir süre kızartın.

Pirinci ekleyin, yağı karıştırın sonra biber, domates ve doğal karabiber ile harmanlayın. Kaynadıktan sonra kapağı sıkıca kapatın. 20-25 dakika pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Maydanoz ile servis edin.
 
Back
Yukarı