Mangal Dumanı Orucu Bozar mı?

Mangal yakarken cıkan dumanı solumak orucu bozar mı? Ben bozuacağını düşünmüyorum oruçlu iken de yemek yapılıyor onun kokusu cıkıyor o zaman o da bozar

hayır orucun bozulmaz fakat sen bu dumandan yararlanmaya calısırsan o zaman sakata bağlarsın :)

Ben zaten bozmaz diyorumda işte bir kaç arkadaşa mangal yapalım dedim orucu bozar falan dediler o yüzden konuyu görüpte anlasınlar :)

burası dini konuların tartışılacağı bir platform değildir
illa soru soracaksanız alo fetvayı aramanızı tavsiye ederim
ben bir2 sn araştırdım diyanet fetvada şöyle yazıyor
Orucun temel unsuru ve anlamı, yeme, içme ve cinsel ilişkiden uzak durmak, nefsi bunlardan mahrum bırakmak olduğu için, oruçlu iken bunlar ve bu anlama gelecek davranışlar orucu bozar. Yemek ve içmek, yenilip içilmesi mûtat olan her şeyi kapsamı içine alır. Sigara, nargile gibi keyif veren tütün kökenli dumanlı maddeler ile uyuşturucular ve tiryakilik gereği alınan tüm maddeler oruç yasakları kapsamına girer (İbn Âbidîn, Reddü’l-Muhtâr, Beyrut 2000, II, 394). Her ne sebeple olursa olsun, ağızdan alınan ilâçlar da aynı hükme tabidir.

burası dini konuların tartışılacağı bir platform değildir
illa soru soracaksanız alo fetvayı aramanızı tavsiye ederim
ben bir2 sn araştırdım diyanet fetvada şöyle yazıyor
Orucun temel unsuru ve anlamı, yeme, içme ve cinsel ilişkiden uzak durmak, nefsi bunlardan mahrum bırakmak olduğu için, oruçlu iken bunlar ve bu anlama gelecek davranışlar orucu bozar. Yemek ve içmek, yenilip içilmesi mûtat olan her şeyi kapsamı içine alır. Sigara, nargile gibi keyif veren tütün kökenli dumanlı maddeler ile uyuşturucular ve tiryakilik gereği alınan tüm maddeler oruç yasakları kapsamına girer (İbn Âbidîn, Reddü’l-Muhtâr, Beyrut 2000, II, 394). Her ne sebeple olursa olsun, ağızdan alınan ilâçlar da aynı hükme tabidir.

boksbody, yalnız üye zaten sohbet bölümünde konu dışı başlığında açmış, neden sıkıntı gördün anlamış değilim.

Bozar bozar günaha bile girersin ters dönersin mazallah :P Tv reklamındaki dede ne diyor ''aklını kullan aklını'' takma kimseyi :)

Back
Yukarı