lütfen yardım sizce hangisini kullanmalıyım

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan samettt
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hardline Nutrition Glutamine 100 Kapsül



Hardline Nutrition Amino 9000



akadaşlar amacım kütle kazanmak,kas artışı şişmek

boy174 kilo 61 .. hızlı kas artışı için hangisini kullanmalıyım ve günde ne zaman ne kadar kullanmalıyım
 
Spora başlayalı ne kadar oldu? Beslenme düzenin nasıl? Supplementlere geçmeden önce beslenme düzenini ayarlayıp, yetersiz geldiği yerde ek ürünlere başlamalısın.
 
daha hiç supplement almadım spor 1 ay salon 1.5 ay evde barbell+dumbell şimdi salona devam ediyorum , okul tam gün ve öğlende simit poğaça felan onun için zaten supplement kullanayım dedim yani az beslenme oluyor
 
sen bi 2 ay daha bekle :)tam gün okulda zaten düzgün beslenemezsin.2 ay sonra başlarsın supplement kullanmaya :)
şunu aklından çıkar.o aldığın protein tozu tavuk,süt,yumurta ve peynir gibi ürünlerin yerine geçmiyor.eğer öyle oluyor olsaydı kimse süt içmez tavuk falan yemezdi.
öncelikle bu sporda doğal beslenmeye dikkat edeceksin sonra ek besin maddelerine başlayacaksın.doğal beslenmeyip supplement kullanımıyla bunu kapatacağını düşünüyorsan çok yanlış düşünüyorsun :)
 
Son düzenleme:
geri dönüşüme gider konu büyük ihtimal.. lütfen, yardım vs sözcükler konu baslıkların da kullanılmıyor..
 
işte beslenme düzenini ayarlamak zorundasın.
evden yemek götüreceksin okula o zaman.ya da okulun yemekhanesi yok mu?(aslında şimdi geldi aklıma orada da yemekleri nasıl yaptıkları yağı rastgele koyup koymadıklarını bilemezsin)
tek çözüm evden yemek götürmek.
 
olmaz.eğer ana besinleri alamıyorsan kullandığın hiçbir supplementten(whey protein,casein,amoni asit,creatine,gainer,glutamine vs vs) herkese etki ettiği kadar etki göremezsin.yani şunu kafandan çıkar düzgün beslenemiyorsan bişi kazanamazsın.önce doğal yollardan beslenme.
gidip 100 liraya whey alırsın 10 liralık etki bile göremezsin.ama yok illa alıcam diyorsan buyur al.:)

edit:ne demek yemek götürmek yasak?ya maddi durumun yeterli değilse?kantin pahalı geliyordur ya da kantinde harcayacak paran yoktur belki.böyle saçma iş mi olur?sen yine de götür.bişi olursa "ben sporcuyum düzgün beslenmem lazım" dersin.
 
peki shaker a öğlenlerde süt veya başka bir şey neyse besleyici bir şey koysam sabah ve akşam yemekleri düzgün olsa öğleni kurtarabilirmiyiz biraz :) ne götürmeliyim ama yiyecek sokulmuyor arkadaşlar shakerin içine koyulacak bir şey olmalı midem sağlamdır her türlü karışımı içerim :)
 
karbonhidratlı bişiler koyman lazım.ama gidipde pilavı makarnayı shaker'a koyamazsın.şöyle yapabilirsin artık kantinden alacaksın mecburen gidip bi kaşarlı tost alırsın yanına meyve suyu evden de muz getirip onu yersin.
 
eğer bunlar yeterse ne ala kardeşim çok saol yardımların için peki bunları tüketirsem aminoya başlayabilirmiyim artık :)
 
önemli değil.dediğim gibi en az bi 2 ay geçsin.ondan sonra ek besin maddelerine başlarsın.daha bekle yani.ziyan etme aminoları :)
söylemeyi unutmuşum günlük süte karıştır o muzu.shaker'a koy götür.
 
Değerli üyemiz Başlığınız acil,yardım gibi terimleri kullandığınız için kilitlenmiştir. forumda her üye eşit hakka sahiptir ve kimsenin öncelik hakkı yoktur.

Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı