Kreatin Kullanım Hakkında

Merhaba Arkadaslar Kreatinin Kullanım zamanı hakkında soru sormak istiyorum bazı formlarda kreatinin günün hangi zamanında alınmasının bi önemi olmadıgı söyleniyor cogu forumda önemli olan gün icinde alınması gereken miktar olarak geciyor. Gecenlerde Forumda Gezerken Antreman Öncesi alınan kreatinin perfonmansa etki ettigi antreman sonrası alınan kreatinin ise kaslarda su tutumuna sebeb oldugunu yazmıslardı. Böyle bir faktör söz konusu ise bilgilendirirseniz sevinirim. Yani Demek İstedigim Kullanım Zamanı Amacımıza göre degisirmi ? Yoksa Kreatinin etkisi icin as olan zaman fark etmezsizin almamız gereken miktarı almakmı ?

Ben genelde 10 g kullanıyorum 85 kilo civarıyım senin kilonu bilmiyorum ama 85+ ysan 7-10 gr arası kullanabilirsin yarısını spordan önce yarısını spordan sonra.Günde 5 gr kullanıcaksanda ister spordan önce al ister sonra farketmez.

Ben genelde 10 g kullanıyorum 85 kilo civarıyım senin kilonu bilmiyorum ama 85+ ysan 7-10 gr arası kullanabilirsin yarısını spordan önce yarısını spordan sonra.Günde 5 gr kullanıcaksanda ister spordan önce al ister sonra farketmez.
Günlük Kreat
peki of günlerdede almaya devam etmelimiyim ? ve ara verme olarak söyle yapılmasını söylüyorlar 1 ay kullanım sonrası 1 hafta ara vermek gerekiyormus

1 ay uzun zamaan değil kreatin bir non-essential amino asittir yani vücut tarafından üretilir eğer sen bunu vücut tarafından üretildiği halde sıklıkla dışardan almaya çalışırsın belli bir süre sonra vücutta ki üretilen kreatin sekteye uğrar o yüzden kullanmadığın 1 ay boyunda vücudun kreatin üretmesine izin ver.

1 ay uzun zamaan değil kreatin bir non-essential amino asittir yani vücut tarafından üretilir eğer sen bunu vücut tarafından üretildiği halde sıklıkla dışardan almaya çalışırsın belli bir süre sonra vücutta ki üretilen kreatin sekteye uğrar o yüzden kullanmadığın 1 ay boyunda vücudun kreatin üretmesine izin ver.
Anladım Tesekkürler Bilinciz Kullanımı Ciddi Anlamda Sıkıntı Yaratabilcek kapasitedeymis dediginiz gibi bu kreatini dısardan almamız sonucu vucudumuzun kendisinin üretememesi sıkıntılı bir durumdur diye düsünüyorum suan gözüm korkmadı degil :) arastırmaya devam edicem. benim sormak istedigim bi soru daha var 1 ay kullandık diyelim etkisi kisiden kisiye beslenmeye genetik yapısına ürüne göre degiskenlik gösteriyor tabi. 2 hafta veya 1 ay icinde etkisini gözle görülür perfonmans artısımız oldunu varsayalım bu 1 aylık kreatin kullanmayı bıraktımız zaman zarfında etkisi kaybedilcekmidir yani o döngü nasıl olucak ?

Kabaca kreatinin yararlarını sayarsak, performans ve güç artışı, vücutta su tutma vs. Tabi ki bunlar kreatini bıraktıktan sonra azalıcak vücut tuttuğu suyu atıcak ve performans ve gücünde azalma olucak ancak sen kreatin kullanımında daha yüksek kilolara çıkıcağın için vücudun birnevi o kilolara alışıcak ve kas kütlen artıcak yani kreatine başlamamış halinden daha güçlü olabilirsin.

Kabaca kreatinin yararlarını sayarsak, performans ve güç artışı, vücutta su tutma vs. Tabi ki bunlar kreatini bıraktıktan sonra azalıcak vücut tuttuğu suyu atıcak ve performans ve gücünde azalma olucak ancak sen kreatin kullanımında daha yüksek kilolara çıkıcağın için vücudun birnevi o kilolara alışıcak ve kas kütlen artıcak yani kreatine başlamamış halinden daha güçlü olabilirsin.
anladım ilgilendigin ve bilgi verdigin için tesekkürler ayın 4 ünden itibaren kullanmaya baslıcam olursa katttıklarını ve dinlenme sürecindeki eksiklikleride yazarım tesekkürler tekrardn

Back
Yukarı