Kick Boks Kendimi Nasıl Eğitmeliyim?

Selamın Aleyküm,
Küçüklüğümden beri Rocky filmlerinden sürekli etkileniyordum ama imkansızlıklardan dolayı boksör olma hayalimi hep erteledim.
Şükür ki 2 ay önce boks olmasa da bir kick boks kulübü buldum ve başladım. Biraz geç başladım galiba yaşım 17.
Haftada 6 gün antreman yapıyorum. (3 Gün Kick Boks - 3 Gün Vücut Geliştirme)
Kendimi boks konusunda nasıl geliştirebilirim? Müsabakalara katılmayı düşünüyorum.
Nasıl antremanlar yapmalıym tek başıma? Neler yapmalıyım?
Gölge boksu denilen şeyi pek yapamıyorum. Yani yumruk kombinasyonlarını kafamda tasarlayamıyorum. Ne yapmalıyım?
Antremanlara ek olarak ne yapmalıyım? Nasıl beslenmeliyim?
Bu konuda yardım eder misin?
Şimdiden teşekkürler..

Gölge boksunda birşey yokki.Kendine belirli kombolar belirle adım atarak onları yap.Adım atarak yapamıyosan yerinde durarak komboları at geliştikçe adım atarak atarsın.Geri çıkarkende yumruk komboları yapabilirsin.

Gölge boksu, iskiv çalışmaları çok önemlidir. Vücudunu tanımalısın, mesela ben rakibimi elimden geldiğince yanıma yaklaştırmamaya çalışıyorum tekmeler ile savuruyorum çok nadir yumruk atarım.

Gölge boksu yapmadan ilerleme kaydedemezsin, mümkünse büyük bir ayna karşısında, ayak açıklığını, pozisyonunu izleyerek - düzelterek ağır ve kontröllü olarak başlamalısın, kombo işine girmeden önce doğru pozisyon, koordineli yumruk ve doğru gard almayı refleks haline getirmen gerekiyor. Acele etme, çabuk yol almak istiyorsan yavaş ilerlemen gerekli.

Gölge boksu yapmadan ilerleme kaydedemezsin, mümkünse büyük bir ayna karşısında, ayak açıklığını, pozisyonunu izleyerek - düzelterek ağır ve kontröllü olarak başlamalısın, kombo işine girmeden önce doğru pozisyon, koordineli yumruk ve doğru gard almayı refleks haline getirmen gerekiyor. Acele etme, çabuk yol almak istiyorsan yavaş ilerlemen gerekli.

Bir eklentide benden footwork ü unutma.Ayak pozisyonlarında önemli

Back
Yukarı