Mert Şahin
Üye
ıntermıtten fasting 17/7+ketojenik diyet yapıyorum. 1.80 boyunda 75kg yüzde 19 yağ oranına sahip skiny fat biriyim %12ye inmek için kaç kg vermem gerekir? 1900 kaloriye iyi tepki veriyor vücudum. (118 kilodan 10 ayda 75 kgya düştüm)
Çok teşekkür ederim.Haftada 0.7 kg kaybediyorum agırsalam 5x5 programını uyguluyorum haftada 2 günde izole hareketlerle omuz ve kol çalışıyorum.3,4 aydır spor yapıyorum 2000 kaloriye yukselttim haftada 2 gün 2800 kaloriye çıkıyorum (antrenman günü) fazla kalori aldigimda kardiyoyla destekliyorum.Keratin ve beta alanın kullanıyorum.Umarım sorunsuz ulasirim hedefime.Selamlar Mert,
Ben de bu konulara kafayı takmış biri olarak hemen cevaplayım sorunu. Şöyle bir hesapla kolayca bulabiliriz:
75-75*0.19= 60.75 (kas kütlen)
kas kütleni oldugu gibi korudugunu varsayarsak;
%12 yag oranı istiyorsan
yeni kilon -yeni kilon*0.12=60.75 (kas kütlen), yeni kilon= 69
yani 75-69= 6 kg vermen lazım istedigin yag oranına ulaşmak için.
Ancak;
Unutmamalısın ki kilo verirken sadece yagdan vermek bir hayli zor. Yani verdigin bu 6 kg nın hepsi yag olmayacaktır. Kısaca bu yag oranına ulaşman için 6 dan daha fazla vermen gerebiir. Burda dikkat edilmesi gereken beslenme ve antreman programını doğru yaparak kas kaybını minimuma indirmek. Bunları dogru yaparsan snırım aşağı yukarı 67-68 kg lerde istedigin orana ulaşırsın.
Ekleyeyim, 1900 kcal tüketiyorsan BMR'nın 2700-2800 civarı ise ortalama günlük 700-800 kcal acıgı yaratıyorsun demektir. Spor geçmişi, spor sıklıgı, antreman yogunlugu, yaş, genetik faktörleri önemli tabi ama ortalama düşünürsek 7700 kcal bir kg ettigine göre 9 -10 günde 1 kg verirsin.
yani güzel kardeşim, hedefine ulaşman için 70 gün aşağı yukarı böyle devaM etmen gerekir. Dediğim gibi bir sürü faktör var. Intermittent fasting en sevdigim en rahat diyet programıdır
Şunu unutma, dogru beslenme ve dogru antreman programına ragmen haftada 0.6-0.7 kgden fazla veriyorsan kasdan gidiyor demektir (Steroid veya clen gibi ilaç kullanmıyorsan).
Acele etmemek lazım. Yavaş yavaş saglam gitmek önemli.
Sevgiler