Selam arkadaşlar şu sıralar diyetteyken fıstık ezmeleri hakkında gerçekten en yararlı olanını almaya çalışıyorum ki Calve beni tatmin ediyor şu sıralar.
Ama yine de biz evimizde de yapabiliriz diye düşündüm ve internette yaptığım biraz araştırma sonucunda bir tarif elde ettim ve bizim için gerçekten çok iyi. Tarife geçicek olursak
Yer fıstığı, ceviz, badem veya herhangibir istediğiniz yemişi ayıklıyoruz ve kabuklarını soyuyoruz.
Göz kararı zeytinyağı yaklaşık çeyrek çay bardağı.
İsteğe göre tuz ve şeker.
(Şekeri çok az sıcak suyla karıştırıp eritirsek kıvamında ağzınıza şeker parçaları gelmemiş olur.)
Hepsini mikserimizin içine koyuyoruz ardından çalıştırıyoruz ve hazır. Bu kadar basit eğer eski bir fıstık ezmesi kavanozunuz varsa yaklaşık 300-400g fıstık ile içini doldurabiliyorsunuz.
Benim oturduğum yerde kuruyemişçi yer fıstığının kilosunu 8.5tl, tuzlu veya tuzsuz soyulmuş şeklinde olanını 12.5tl'den satıyor, zeytinyağı, tuz ve şeker de evinizde vardır zaten sadece fıstığa para harcayacağız.
Afiyet olsun.
Ama yine de biz evimizde de yapabiliriz diye düşündüm ve internette yaptığım biraz araştırma sonucunda bir tarif elde ettim ve bizim için gerçekten çok iyi. Tarife geçicek olursak
Yer fıstığı, ceviz, badem veya herhangibir istediğiniz yemişi ayıklıyoruz ve kabuklarını soyuyoruz.
Göz kararı zeytinyağı yaklaşık çeyrek çay bardağı.
İsteğe göre tuz ve şeker.
(Şekeri çok az sıcak suyla karıştırıp eritirsek kıvamında ağzınıza şeker parçaları gelmemiş olur.)
Hepsini mikserimizin içine koyuyoruz ardından çalıştırıyoruz ve hazır. Bu kadar basit eğer eski bir fıstık ezmesi kavanozunuz varsa yaklaşık 300-400g fıstık ile içini doldurabiliyorsunuz.
Benim oturduğum yerde kuruyemişçi yer fıstığının kilosunu 8.5tl, tuzlu veya tuzsuz soyulmuş şeklinde olanını 12.5tl'den satıyor, zeytinyağı, tuz ve şeker de evinizde vardır zaten sadece fıstığa para harcayacağız.
Afiyet olsun.