Kavgada sinirlenmek .

Kavgada boks maçında vb. şeylerde sinirlenmek mi yoksa sinirlenmeden sakin mi kalmalıyız nedense ben hiçbir zaman çok sinirlenmem sinirlenmemem bnm için avantajmıdır dez avantajmıdır ?

Sinirlenmenin de avantaj olduğu yer var, sakin kalmanın da. Eğer sinirlenirsen bi gaza gelir saldırırsın adama, gözün bişey görmez karşıdakinin yaşı boyu önemsizdir gözünde, cesaret gelir saldırırsn. Sakin kalırsan aklını kullanabilir, mantıklı hamleler yapabilirsin. Eğer sokak kavgasıysa genelde sinirlenmek daha çok işe yarar, senin saldırdığını görünce rakip tırsar geri adım atar. Dövüş sporu yaparken ise sakin kalıp kendini korurken fırsat bulur bulmaz hamle yapmak daha akıllıcadır.

Sinirlenmemek ve sakin kalabilmek mantıklı hareket etmek açısından iyidir,hatta sakinliğin karşı tarafı ürkütebilir de,bu güzel bir özellik,hemen patlamaya hazır olan ben gibi insanların en çok özendiği özelliğe sahipsin,sevin :)

Büyük ustalarında dediği gibi ringde en önemli şeylerden biri enerjini çok iyi kullanmak yeri geldiğinde agresif olucaksın yeri geldiğinde sakin kalıp dikkatli birşekilde rakibinin hata yapmasını bekliceksin .
Yani saldırırken sakinliği unut
Sakinken saldırganlığı unut

Herşeyin fazlası zarar bence sokak kavgasında biraz sinir işe yarayabilir ama prof bir boks maçında savinonun da dediği gibi enerjiyi iyi kullanmak gerekiyor. Birde kavganın nasıl çıktığı önemli tabi seni sinirlendirecek bişey yaparlarsa sende herkes gibi sinirlenirsin herhalde [emoji23]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sinirliyken karşındakine neler yapabiliceğini düşünürsün ama onun sana yapabiliceklerini düşünmezsin. Bu bence özetliyor. Keşke ben de sinirimi biraz kontrol edebilsem ama olmuyor malesef

sinir dezavantajdır tabi çünkü sinirden elin ayağın birbirine karışabilir kavga anında sakin olmak tabiki neredeyse imkansız eğer çok sokak kavgası tecrübesi yoksa ama sinirlerimize hakim olmayı rakibi küçük görmemeyi ve gücümüzü aklımızla birleştirmeliyiz

Back
Yukarı