karbonatlı su

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan dagger
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

dagger

Üye
selam arkadaslar bır kac konun ıcınde gecen ve kafama bıraz takılmıs olan şu karbonatlı su ile ilgili bir fikri olan var mı acaba bı kac konu da 1 lıtreye 1.5 cay kasıgı atılıp ıcıldıgı zaman yag yakımına faydası oldugu soylenmıs.ve bı kac makalede okudugum kadarıyla karbonatlı ıcıceklerden uzak durun yazıyordu...bu celışkiye son vermek ıstedım..
 
tom platzin bir kitabında okumuştum, gün içinde sodium bikarbonat tüketilmesini öneriyor nedeni de antreman sırasında kan phnın azalması bununda yorgunluk güçsüzlük vs yaratması. Ama benim merak ettiğim konu antreman sırasında ph düştükçe gh ve igf salgılanması artar, alınan karbonatlı suyun bu hormonları azaltıcı etkisi olurmu?
 
Arkadaşlar bende konuyu soracaktım, arama yaptığımda konu açıldığını görünce gerek duymadım.

Konu en son 2009 da güncellenmiş, ama karbonatlı su olayı halen güncel olduğu için bu konuda yazayım dedim.

Ben araştırmam sonucu öğrendiklerimi paylaşayım önce.

ÖZetle: Suyun içine belirli ölçüde karıştırılan karbonat suyun alkali seviyesini arttırdığı için faydalı olduğu söyleniyor.Alkali seviyesi yükselen su, yiyeceklerimizle birlikte aldığımız zararlı asitleri ntöüralize ettiği ve toksine çevirip vucuttan atılmasını sağladığı için yağ oluşumunu engelliyormuş, yani yağ yakmıyor.Bu da nasıl?Vucutta zaten var olan bir hormon (ismini hatırlayamadım) vucudumuzun alkali seviyesini ayarlayıp yediklerimizle birlikte vucudumuza giren zararlı asitleri yok eder fakat yediklerimizde bulunan zararlı asit seviyesi vucudumuzun başa çıkabileceğinden çok fazla ise bunları yağla kaplayıp vucuda zarar vermesini önlüyormuş.Karbonatlı su ise bu hormona yardımcı olup zararlı asitleri yok ettiği için vucudun yağ bağlamasını önlüyormuş.İnternette araştırdığınızda bunun faydasını gören çok var.Dr. Ender saraç bile haftada bir facebook sayfasında mutlaka kullanılması gerektiğini söylüyor.Bende kahvaltı ve yemeklerden yarım saat önce ve yarım saat sonra bir bardak suya yarım çay kaşığı karıştırıp içiyorum.Ama tamamen karışması şart yoksa acı oluyor.Yanlız söylemem gereken şey, mutlaka bağırsaklarınızı çalıştıracak birşeyler kullanmanız.Ben ünlü bir markanın özellikle hazım sistemini hedef alan çayını kullanıyorum.Ben şahsen faydası olduğuna inanıyorum, kendime göre.Bugünlerde de fazlasıyla gündemde olduğu için google de aradığınızda tahmin edeceğinizden çok daha fazla bilgi bulabilirsiniz.Karbonatın başka faydaları olduğu da söyleniyor ama o konularda birşey diyemem çünkü amacım tek bir noktada.

Yanlız mutlaka dikkat edilmesig ereken şu, karbonatın fazlası miğdeye zararlı, kararında kullanmak şart.

Tecrübelerim doğrultusunda söyleyebilirim ki, piyasada çok farklı markalar var ve şaka gibi gelecek ama her karbonatın etkisi bile farklı.Kimi sanki suya tuz karıştırmış gibi sadece tad veriyor, kimi cayır cayır bağırsaklarınızda miğdenizde etkileşime geçiyor.Kullanmak için markayı bile iyi seçmek lazım.Genelde ingiliz karbonatı kullanın derler, sadece eczanelerde satılıyor ingiliz karbonatı ama şu aralar bulmak zor, sanırım rağbet çok.Eczacı bile son dönemde yetiştiremiyoruz demişti.

Benim gibi karbonatlı su kullanan başka arkadaşlar da varsa burada bilgi ve tecrübelerini paylaşırlarsa sanırım bilgi açısından iyi olur.
 
Back
Yukarı