kan değerlerim normal cıkmadı yardım edin

düzenli ve sağlıklı beslenmeme rağmen yani karbonhidrat protein ve yağ miktarlarına dikkat etmeme rağmen kan değerlerim normal değerlerde cıkmadı ya yüksek ya da düşük sizce niye böyle olmus olabilir?

Bir doktora danısın. Bu konu hakkında forumdan saglıklı bilgi alamayabilirsiniz.

Kan değerleriniz normal çıkmadıysa size bu test ile ilgili rapor vermiş olmaları gerek. Bu raporla en kolay yoldan aile hekiminize başvurabilirsiniz. O sizi gerekli tedaviyi uygulayacaktır. Veya başka bir hastaneye yönlendirir.

degerleri paylasin isterseniz

üre (10-50) bende 60
ast (0-3 benim 39
alt(0-40) benim 78
kolestrol (0-200) 204
demir(60-180) 43
hdl ve ldl de normal değil bunlar normal cıkmayan değerler diğerleri normal çıkmış.
proteini yüksek tutmamdan kaynaklanıyor olabilir mi acaba bu değerler.proteini kilox2.5-3 arası alıorum.

bu yazdıklarından sadece protein ağırlıklı beslendiğin gözleniyor. white blood cell vss diğer değerlerinide yazarsan bişey söyleyebiliriz.

üre (10-50) bende 60
ast (0-3 benim 39
alt(0-40) benim 78
kolestrol (0-200) 204
demir(60-180) 43
hdl ve ldl de normal değil bunlar normal cıkmayan değerler diğerleri normal çıkmış.
proteini yüksek tutmamdan kaynaklanıyor olabilir mi acaba bu değerler.proteini kilox2.5-3 arası alıorum.

Rakamlar çok uçuk değil.
Çok üzülmeyin.

Üre nin yüksek olması proteini fazla almanız. Fakat çok yüksek bir değer değil. Çok önemli görmedim. Suyu biraz daha artırarak üreyi düşürebilirsiniz
kolesterol değerleri de çok yüksek değil sınırda bunu da çok takma.

Demir biraz düşük fakat.
Htc, hemoglobin değerlerini de yazsaydınız bunun ne kadar önemi olduğunu belirtirdim.

Muhtemelen htc veya hemoglobin normaldir hatta biraz fazla da olabilir. bu durumda demir değerininde düşük olması önemli değildir.

yorumlarınız için tesekkürler.protein agırlıklı beslendiğim doğru ama karbonhidratı da alıorum yagı da.yani beslenmem sadece protein değil protein değeri biraz yüksek.doktorumunh önerisiyle beslenmemden bir öğünhü kaldırdım ve gecenlerde tekrar kan verdim ve değerlerim normale dönmüştü.bu öğün benim için uygun olan galiba.

Back
Yukarı