kamburum cikti gibi göbek önde gidiyo yardim lütfen!

Yas : 27
Boy : 1,83 cm
Kilo : 90 kg
Göbek : 105 cm

Arkadaslar bundan iki sene önce agir bi iste calismistim 5 sene boyunca
her gün 20 - 30 tona yakin cuvallar kaldirip yüklemekten kamburum ciktigina inaniyorum ve göbek benden önde gidiyo gibi gözüküyo ve bundan sonra göbegimin gitmesi icin cok kuvvetli bi diyete girdim L-cartini falan aldim ama farkettim ki vucudumu düz bir sekilde tuttugumda icime cekmeden göbek gözükmüyo ve gögüs kaslarim düzgün gözüküyo ama sorun olan devamli vucudumu düz tutamiyorum.
acaba bi ortopedi doktorunami gözükmeliyim yada sirt kaslarinimi gelistirmem lazim ? Yandan bakinca arka tarfimda bel önde sirt geride
Lütfen yardimci olabilirmisiniz

En temizi doktora gitmek. Bana da buna yakın bir tavsiye geldi. Arka bacak ile sırta ağırlık verirsem göbeğin daha içeriye doğru duracağı yönünde.

ben gerilince kaburgalarım çıkıyor mesela yukarı ve geriye doğru gerilince, aynada bakınca... bunun göstergesi ben baya zayıf mıyım demektir? boyum 190cm kilom 82,2 kg(hassas tartıda)... aynen senin gibi ama feci kambur durunca göbeğim çıkıyor :):):)

Yanlış hatırlamıyorsam kamburluk için sporcuların önerdiği en iyi hareket pec deck fly diğer adıyla butterflydır. Ama yinede öncelikle bir doktora görünmende fayda var.

Pec Deck Fly

LVFly.gif

öncelikle tabiki bir doktora gitmen gerekir fizik tedavi uygulaman sağlıklı olur spor salonundada enseye çekiş barfix gibi kanat hareketleride omur iliği düzleştirmede yardımcı olur.

Valla spor salonunda hocanın bilgili ve tecrübeli olması çok büyük faktör. Ben forumdada sormuştum omuzlarım önde duruyodu daha önceki spor salonundan kalma. Sağolsunlar bu forumdaki arkadaşlar da yardımcı oldular. Salondaki hocaya anlattım sorunumu. Sırt ağırlıklı bi program yazdı ve bunlara ek olarak programdaki ön omuz hareketlerini çıkarttım ve duruşum büyük ölçüde düzeldi.
Bunun için etkili hareketlerden birisini önereyim. Adını bilmiyirom.

Sehpaya yüzüstü uzanıyorsun. Sağ ve sol tarafına 2 tane ağırlık koyuyorsun. Ağırlıkları yukarı kaldırmaya çalışıyorsun. Hareketi yaparken yanları mümkün olduğunca sıkıştırman ve kaldırabildiğin kadar yukarı kaldırman gerekli.
12887.jpg

1348n.jpg

Son düzenleme:
Back
Yukarı