Merhaba arkadaşlar,
1.5 ay önce başladım VG'ye daha doğrusu tam olarak başlayamadım ameliyat falan derken toplasan 2 hafta yapmışımdır.

Şimdi kafam neden karıştı anlatayım;
2 tane dambılım var 5 kiloluk bu dambıllar ile ilk gün başladım, dumbelllls sitede olan programa göre kol hareketlerini yapmaya başladım 3x8 ile başladım dambılları kaldırmaya, 2. gün de aynı, 3. gün de aynı ama kaslarda tık yok yani tık yok derken hiç ağrı sızı yok. 4. gün 5x12 yaptım bu sefer gene sıkıntı yok, akşam yattım sabah kalktım anam sanki üstünden tır geçmiş kollarımın.

Asıl mevzu ya gelince;
Şimdi sitede yeni başlayanlar için 3x8 3x12 falan öneriliyor, ama bu beni tatmin etmiyor.
5x12 yapınca da kaslarım ağrıyor çalıştığını hissediyorum yani

Konunun birinde diyor ki kas ağrısı iyidir, kasların çalıştığını gösterir ama ertesi gün çalışamaz, hiç bir şey kaldıramaz hale sokar demiyor.:lol:
Konunun birinde de kişiye özel ağırlık, program belirlenmesi için bir çok aşama olduğu söylenmiş, yani bu şekilde gelişigüzel çalışma yapmak doğru mu?
Yaklaşık 2 hafta önce burnumdan ameliyat oldum ve ara verdim şimdi yeniden başlayacağım başlarken adam gibi doğru düzgün bilgili bir şekilde başlamak istiyorum.
Bunun için illa bi' antrenör şart mı? yani bilir kişiye kendimi göstermeli miyim? yada bi' spor salonuna kaydolmalı mıyım?

Okuduğunuz için çok teşekkür ederim arkadaşlar samimiyetle cevap vereceğinize inanıyorum, iyi çalışmalar.thums:
(Bu arada Kayseri'de yaşıyorum, belki Kayseri'li arkadaşlar da vardır diye yazayım dedim.)