Kabızlık başladı. Proteinden mi acaba?

2 gündür kabızlık başladı. Eskisi kadar rahat tuvalete çıkamıyorum. Çıkış sayım yine günde 2 fakat bu kabızlığa anlam verebilmiş değilim. Aynı beslenme ve aynı spora devam. Sadece 2 haftadır whey proteine başladım ve 2 aydır cardio hiç yapmadım. Yine lifli besleniyorum sadece bu aralar biraz yağlı yedim dikkat edemedim. Neden oluyor olabilir? Nasıl geçer?

Benim hiç böyle bir şey başıma gelmedi. Protein tozunu sütle beraber iç üst üste, ishal olursun. Çivi çiviyi sökmüş olur :)

Sebze ve meyve alımını arttır bence.

biraz idare et geçer :) proteinden olabilir, diyetten olabilir

karbonhidrat alımını minimuma indirdiğim zamanki diyetlerimde bende de oluyor, çözümü için aktarcılarda çok güzel karışım çaylar var ve akşam öğünüyle birlikte turp yersen, tekrar aktif bir şekilde çalıştırabilirsin bağırsaklarını, ayrıca ekmek tüketiyorsan eğer çavdar ekmeği de bağırsak çalıştırır.

Lifte sorunum yok gün içinde lifsiz karbonhidrat yemiyorum. Ekmek yemiyorum unlu gıdalar yemiyorum. Sabahları yulaf öğleyin bulgur spor öncesi de kepekli makarna yiyorum. Sebze hiç yemiyorum. Meyve günde mutlaka 1-2 tane. Sabahları muz akşam elma. Bu aralar su tüketimim biraz düştü eskisi kadar su içmeye dikkat edemez oldum ondan olabilir aslında. 3 gün önce biraz boğazım ağrımıştı hafif üşüttüm sanırım onunla da alakalı olabilir. Belki de protein tozundandır.

Yatalak hastalara yönelik boşaltımı kolaylaştırıcı kremler satılır, onlar da çabuk sonuça götürebilir, son çare olarak da onlar denebilinir ama benim verdiğim tarif size yarayacak: Kahvaltıda yağlı süt ile müsli... Yemeklerde beyaz peynir, yağlı ton balığı ve konsantre kavun suyu... Ara öğünlerde anason çayı... Gün aşırı da bolca soğuk su... Egzersiz olarak da şınav, mekik, çakı gibi ağırlıksız hareketlerle de kombine ederseniz sonuç daha çabuk alınası...

Son düzenleme:
Yine lifli besleniyorum sadece bu aralar.. kendin vermişsin cevabını lifli gıdalar midede su alarak siser bağırsakları düzgün çalıştırır ve yüksek proteine sahiptirler.

aşırı alırsan böyle geçici sorunlar oluşur. XD

Back
Yukarı