superman11
Üye
Anlatında ogrenelım tecrubelıler 

İlk kick boks maçında tecrübesizdim ama rakibim benden kötüydü.Teknik yoktu, hızlı ve seri değildi.Sadece darbeleri sertti. Bende kora kor mücadele etmek yerine, sayı alarak maçı kazanmaya çalışmıştım. İster kick boksta ister başka sporda olması gereken şudur.Rakibin sizden iyi olduğu noktalar varsa, orada didişmeyin
Rakibin oyununa gelmeyip, kendi oyununuza çekin rakibinizi.
Herşey olabiliyor.Benim daha çok kaş açılması ve gözlerde morluk oldu çok sert maçlarda...Yani bu yola gireceksiniz göze almak zorundasın.Ne kadar iyi olsan da, karşındakinin eli armut toplamadığı için , darbe her halukarda alıyorsun.Bazen çok sert oluyor darbeler.Rakibe göre tabi.Burun kırılma oluyor mu maçlarda
Hadi ya yakinlarda yokmu başka kulüb kardeşim varsa bence devam ettir derim[DOUBLEPOST=1473009498][/DOUBLEPOST]Çıkmadan maça kapandı kulüb
Devam ediyormusun boksa kardeşim ?[DOUBLEPOST=1473009610][/DOUBLEPOST]Kick boks'da ilk maçım, torpille tanıştığım maçtı. Semi Contact deniyor galiba, dokunarak maç yapıyorsun. Diyelim karşı tarafa yumruk attın, hakem hemen maçı durdurup senin kaç puan aldığını komiteydi galiba oraya söylüyor ve oradan puanını yazıyorlar..İlk maçım oydu küçük olduğum için semi kontakt... Müsabakayı yaptığımız ilin öğrencisiydi rakibim, açık ve net sayılarımı vermemişlerdi, hatta işi daha da abarttılar, ben çocuğun kafaya açık ve net bir şekilde tekme atmıştım, hakem vicdanı sızladı herhalde bu kadar da torpil yapamam demiştir içinden, maçı durdurdu 1 puan dedi, bu sefer de komite hakemin puanını geçersiz saydı, yazmadı.. Yani çok berbat bir giriş yapmıştım kick boks kariyerime, ve tahmin edebileceğiniz gibi o maçta yenilmiştim.. Bundan tam 6 yıl önceydi
Zayıf nokta bulmak lazım oraya girismek daha iyi olur diye düşünüyorumİlk kick boks maçında tecrübesizdim ama rakibim benden kötüydü.Teknik yoktu, hızlı ve seri değildi.Sadece darbeleri sertti. Bende kora kor mücadele etmek yerine, sayı alarak maçı kazanmaya çalışmıştım. İster kick boksta ister başka sporda olması gereken şudur.Rakibin sizden iyi olduğu noktalar varsa, orada didişmeyin
Rakibin oyununa gelmeyip, kendi oyununuza çekin rakibinizi.
Hayır devam etmiyorum. Hayatta her daim insanların mutlu oldukları şeylerle uğraşması gerektiği, mutlu olduğu şekilde yaşaması gerektiğini savunuyorum. Ve kick boks, muay thai, boks vs. beni mutlu etmiyor, zevk almıyorum. 2 sene kadar yapmıştım, sonrasında bıraktım.. Vücut geliştirme yapıyorum, bu beni mutlu ediyorHadi ya yakinlarda yokmu başka kulüb kardeşim varsa bence devam ettir derim[DOUBLEPOST=1473009498][/DOUBLEPOST]
Devam ediyormusun boksa kardeşim ?[DOUBLEPOST=1473009610][/DOUBLEPOST]
Zayıf nokta bulmak lazım oraya girismek daha iyi olur diye düşünüyorum![]()
Çok doğru broYa rakip bunu fark edip zayıf noktasını kapatırsa
Bu iş aslında satranç gibi.Birden fazla alternatifinizin ve kapalı kilitleri açabilecek yöntemlerinizin olması gerekiyor. Bunun için bayağı bir kombinasyonda ustalaşmak lazım .