KİCKBOKSA BAŞLIYACAM AMA ÇOK DAYAK YERİM DİYE KORKUYORUM

rahat ol ağzını burnunu kıracaklar :D valla öyle ağzın burnun kan içinde kalmıyor ama birkaç yumruk yiyeceksin yapacak birşey yok alışırsın zamanla bir süre sonra zevk vermeye başlıyor :D

Öncelikle merhaba bir kaç tavsiyede bulunabilirim zamanınız varsa :) bende kick boksla uğraştım çok uzun bir süre olmasa da öncelikle orada gerçekten iyi olarak birini bul hocadan farklı onla yavaştan muhabbetlere gir nasıl oldun felan filan zamanla sana gösterir teknikleri sen sor ona çalışalım beraber felan diye korku felan kalmaz zaten korkacak bir şey yok ben gittiğimde 1 ay sonra lapa çalışmalarına yeni yeni başladık önce ayaklarını açman teknikleri iyice öğrenmen lazım başta lapa ile çalışırsan bilek bükük vurduğunda Allah korusun bileğin bile kıralabilir . Tekmelere çok öncelik verirler bunu da göz önünde bulundurarak git ve yaş kaç onuda söylersen daha iyi olabilir .

Öncelikle merhaba bir kaç tavsiyede bulunabilirim zamanınız varsa :) bende kick boksla uğraştım çok uzun bir süre olmasa da öncelikle orada gerçekten iyi olarak birini bul hocadan farklı onla yavaştan muhabbetlere gir nasıl oldun felan filan zamanla sana gösterir teknikleri sen sor ona çalışalım beraber felan diye korku felan kalmaz zaten korkacak bir şey yok ben gittiğimde 1 ay sonra lapa çalışmalarına yeni yeni başladık önce ayaklarını açman teknikleri iyice öğrenmen lazım başta lapa ile çalışırsan bilek bükük vurduğunda Allah korusun bileğin bile kıralabilir . Tekmelere çok öncelik verirler bunu da göz önünde bulundurarak git ve yaş kaç onuda söylersen daha iyi olabilir .
Öncelikle sağol dostum! Yaşım 16..

Hocam çok değil 6 ay gittim, yaşım seninle aynı.
Şöyle diyeyim çoğu yumruk antrenman sonrası baş ağrısından başka bir şey yapmaz. Ama çeneye yediğinde bi gözler kararıyo böyle ne bileyim flaş patlıyo kafanda falan. Onu şimdiden kabullen. Fazla dayak yemezsin genelde bir iki ay sonunda lapa falan çalıştırırlar, şınav mekik falan çektirirler, ip atlarsın.

Sana şöyle söyleyeyim;

* Korkun tabiki olacak ama kendine hedef koyduysan o sallanan köprüden geçmek zorundasın.
*Cesaretim de yok diyosan bir an önce başlaman gerekir ki kickboxu yenebilesin.
*Dayak yemek tecrübesizlere göre azrail,sallanan köprüyü geçenlere göre zevk vericidir.
*Dayak yemek dediğimiz kavram bizim açıklarımızı gösterir, eğer sen antreman sonunda dayak yedim diyosan bu iyi birşey çünkü açıklarını görmüşsündür ve en kısa zamanda düzeltmen gerekir.
*Her insanda korku olur ama çok değerli hocamın da dediği gibi "Korkunun ecele faydası yoktur".
*Sıfırdan başlayan biri antremanlardan sıkılır ve yapmak istemez, belirli günler sonra o antremanlar sana el ayak olacak ve geliştiğini gördüğün zaman daha çok yapmak isteyeceksin.
*Son olarak unutma ki insanoğlunun yapamayacağı hiç bir şey yoktur, Muhammed Ali anasının karnından boksör olarak doğmadı emin olabilirsin.

Şimdi bir an önce ne yapmak istediğine karar ver zaman altın değerinde :)

Dayak yemekten neden korkuyosun altı ustu 2 snlik acının yarattığı sok etkisi vucudunu sarsar bi sure antrenmanlardan yedigin dayak yetmicek bana vur diceksin cidden zevkleniyo hazza geliyo insan bi tek benmi boyleyim spor olarak kavg etmek sizcede zevkli deilmi esit olmak kaydıyla ... Kickbox 2.dan 2 ay thai 6 ay box ve 3 sene kickbox tecrubesi xD

Ben de muay thai yapmak istiyorum ama senin gibi dayak yeme korkum yok. Hatta cok yiyip çok öğrenmek istiyorum :D . Su an muay thai hakkında tek korkum basarili olamamak muay thai konusunda. Bunun disinda önümde guclu olmak gibi bir hedef var. Bunun disinda olan hic bir yolu göremiyorum. Bu yuzden yoldaki engellerde engel
Gibi gelmiyor.

- sporun yaşı yoktur ben 44 yaşındayım
- kick boks a başlayalı 9 ay oldu
- ilk başlar canım cicim ayları
- benim canım cicim ayları geçti temaslı çalışıyoruz
- en zoru da yediğin darbelere alışmak
- ayağımda ve kollarımda morarmalar oluşuyor
- benim en büyük derdim acıya dayanıklı hale gelmek
- ben bu yaşta yapabiliyorsam sende hayli hayli yaparsın
- spor iyidir bence başla ;)
- kendini hangi spor için uygun görüyorsan ona başla
- saygılar