htcoksz
Üye
HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 DK.
MALZEMELER
4 çorba kaşığı California Calrose Pirinci
1 adet patlıcan
1 adet kabak
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1 adet soğan
Sos için;
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 adet limon suyu
1 yemek kaşığı mayonez
HAZIRLANIŞI
Pirinci 1 saat tuzlu suda bekletin. Pirinçleri yıkayıp süzün bol suda kadar haşlayın. Suyunu süzün. Kabak patlıcan ve biberleri uzun şeritler halinde kesin. Soğanı halka şeklinde doğrayın. Izgarada sebzeleri iki tarafına da zeytinyağı sürüp, pişirin. Zeytinyağını sarımsağı, limon suyunu ve mayonezi karıştırarak sosu hazırlayın. Haşlanan pirinçler ile ızgara sebzeleri karıştırıp, üzerine sosu dökün. Taze nane yapraklarıyla süsleyin.