Intermittent Fasting Merak Ettiklerimi Soruyorum Yardımcı Olurmusunuz

İnternette İntermittent fasting ile ilgili birkaç video izledim ama pek birşey anlamadım anladığım kadarısıyla şöyle oluyor : antrenmana kadar hiçbirşey yemiyorsunuz antrenmanda kalori açığınız olduğu için yağ yakıyorsunuz,kas kaybetmemek için ise antrenmandan hemen sonra yiyoruz yemeği doğrumudur ?
Bana şu İntermittent fastingi bilimsel değilde anlıyacağım bi dilde anlatırmısınız lütfen
 
Bir nevi oruç. Tek farkı su serbest. Genelde 16/8 yada 18/6 (açlık/yemek) şeklinde tercih ediliyor. Düzensiz işi olanlar, öğün planlaması yapmakta zorlananlar için ideal.

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Ben iki ay yaptım. 12 de başladım 20:00e kadar yemek yeme aralığı olarak ayarladım. Aslında mantık çok güzel hormonların dengesini bozmadan amacımıza uygun şekilde kullanıyoruz. Benim yaşadığım sorun bambaşka. Ben saat 12 olsun diye kafayı yiyorum bazen. Hele 7-8 gibi uyanıyosam işkence resmen. Haliyle saat 12 olunca sofraya bi oturuyorum bir daha kalkmıyorum desem yeridir çok acayip yiyorum. Herkeste böyle olmak zorunda değil ama ben cidden psikolojik olarak zorlandım.

Sonuçtan ise aman aman memnun kalmadım sanırım üstte bahsettiğim problemim yüzünden.
 
Back
Yukarı