Hayatında kavga etmemiş biri hangi dövüş sporunu öğrenmeli? - Yaş:27

Merhaba,

Öncelikle kendim hakkında bilgi vereyim... 27 yaşındayım. Yaklaşık 3 yıldır fitness yapıyorum. Vücut yapımın da esnek olduğunu söylemem gerekir. Boyum 179, kilom 70. Yağ oranım %12 civarında.

Lakin hayatımda hiç kavga etmedim. Sanırım gereğinden fazla centilmen biriyim... Aile yapısı, eğitim yapısı, çevre yapısının da etkisi olabilir bu konuda. Dövüş sanatlarından birini öğrenmek istiyorum. Ancak bu savunmaya mı dayalı, saldırıya mı dayalı olmalı? Hangilerini öğrenmeye çalışmalı, ne yapmalıyım? Bana yol gösterirseniz sevinirim.

O öğreneceğin dövüş sporları sokakta pek işe yaramaz ileri seviye değilsen. Kick boks yapman lazım senin ama 27 yaşında taktığın şey bana hiç mantıklı gelmedi.

O öğreneceğin dövüş sporları sokakta pek işe yaramaz ileri seviye değilsen. Kick boks yapman lazım senin ama 27 yaşında taktığın şey bana hiç mantıklı gelmedi.

Amacım birilerine haddini bildirmek, canımı sıkanı dövmek değil...
Taktığım bir konu değil. Bir şeyi öğrenmek istemek, onu takıntı haline getirmek anlamını taşımaz ;)
İlgine teşekkürler

Amacım birilerine haddini bildirmek, canımı sıkanı dövmek değil...
Taktığım bir konu değil. Bir şeyi öğrenmek istemek, onu takıntı haline getirmek anlamını taşımaz ;)
İlgine teşekkürler
Tamam işte sen hem body hem kick boks yap 1 yıl, normal bir insana vurdum mu yere çömer :D Adam kaslı maslı sağlam bodyci bile olsa yüzüne vurduğun anda sarsarsın.

Arkadaşın dediği gibi kick boks tam size göre. Sokak serserilerindense saygılı, centilmen insanların bu işlerle uğraşması daha güzel.

amaç kavga etmekse, bir sopa 5 yıllık eğitimden daha etkili. trafikte belki yüz kere kavga ettim. elimde sopayı gören arabasına binip gidiyordu.

Aynen öyle, sopayı gören bıçağı, bıçağı gören tabancayı, tabancayı gören kabzeli av tüfeğini çıkarabilir, son nokta budur herhalde, Allaha şükür kasasına uçaksavar monteli pick up' lar dolanmıyor memlekette :D

Back
Yukarı