Hangisini secmeliyim, glutamin, whey, bcaa?

Candot

Üye
Genel olarak zayifim. Beslenme konusunda sikintim yok, yeterli beslenebiliyorum. Sigara alkol olmadigindan para kaliyor, ben de bunlara ayiriyorum biraz. Fakat hangini secmeliyim bilemedim. Bcaa alsam wheyde oluyor zaten servis icinde. Ote yandan yeterli protein aliyorum. Glutamin kullanmadim hic, bu ikisi arasindayim, tabi varsa ikisini iceren bir urun ariyorum.

Boyuna göre kilo zayıf kalmış kardeşim beslenmeni bir gözden geçirmeni öneririm forumda biraz araştırma yapmalısın bana göre.Amacın şuan yagsız kilo almak olmalı senın.Ben soruna geleyim şimdi açıkcasını söylemek gerekirse proteinin içindeki bcaa değerlerine inanmıyorum optimum kullanan birisi olarak söylüyorum harıcı bcaa kullanıyorm.Whey + kreatin + bcaa yeterli aslında ama whey yerıne gainer secmeni öneririm ben

Yok, ameliyat oldum ondan kilo verdim spor yapamayinca. Suan aliyorum haftada yarim kilo civari, gunluk 3000 kalori aliyorum zaten.

bcaa çok gerekli olan bir 3lü isede bence dışarıdan gıdalarla glutamin almak daha zor sebebi ısıya dayanıksız olması bcaayı yumrtaylada karşılayablirsin. tabi bunun akasi görüşlerde mevcut ama bu tamamen benim görüşüm.

Haftada yarım kilo civarı alıyorsan ve günlük protein ihtiyacını da besinlerden karşılıyorsan paran cebinde kalsın. O tozların içinde mucizevi içerikler yok, bildiğin aminoasitler falan işte. Etten aldığın şeyler.

Bence kilo almalısın ama kasla birlikte. BCAA, gainer protein tozu, kreatin ve glutamin. Proteinde 2-2,5gr/ kg yeterli. Hepsinin hesabını yapacaksın. Bu işte ana faktör beslenme. Mutfak terazisi alacaksın. Gram gram hesaplayacaksın. Salon hocanla konuş yardımcı olur. Kilon zayıfsa ağır kaldırmaya çalışman sadece zarar verir. Önce BESLENME, BESLENME, BESLENME...

Supplementler sadece vücuduna alamadıklarına destektir. Docux'a katılıyorum. Vücuduna girenlerde sağlıklı besinler %80, supplement %20 rol almalı. Fitness'ta ise genel olarak %65-70 beslenme, %30-35 spor

Arkadaslar bunlari biliyorum yeni degilim :) Gelisimi bir tik artirmak adina almayi dusunuyorum. Ondan sordum
Supplement hiç kullanmadın daha önce sanırım.

Kilo alma konusunda problemin yok , kalori alımını zaten yapabiliyorsun. Şundan ye bu kadar gram al gibi ayrıntıları yazmıyorum.

Ben bir tanesini tercih edecek olsam whey tercih ederdim. Zaten piyasadaki whey proteinlerin birçoğunun içerisinde glutamin ve bcaa tam olarak yeterli olmasa da var. Glutamin belki hepsinde yok ama BCAA neredeyse hepsinde var.

BCAA yumurta vs. ile de bir kısım karşılanabilir. Ancak spor sonrası kaslarını çok hızlı doyurmalısın. Zaten bcaa vs. kullanmıyorsun yıkım oluyor , spor sonrasında o anda tavuk yediğini bile farzetsen kana karışması oldukça zaman alıyor.

Sorunun cevabı eğer birisini seçeceğim diyorsan tartışmasız whey. Salonda supplement kullanmayan çok kişi vardı , başlayanların geneli başlangıçlarını whey protein tozu ile yaptı bu arada onu da belirtmek istedim.

Supplement hiç kullanmadın daha önce sanırım.

Kilo alma konusunda problemin yok , kalori alımını zaten yapabiliyorsun. Şundan ye bu kadar gram al gibi ayrıntıları yazmıyorum.

Ben bir tanesini tercih edecek olsam whey tercih ederdim. Zaten piyasadaki whey proteinlerin birçoğunun içerisinde glutamin ve bcaa tam olarak yeterli olmasa da var. Glutamin belki hepsinde yok ama BCAA neredeyse hepsinde var.

BCAA yumurta vs. ile de bir kısım karşılanabilir. Ancak spor sonrası kaslarını çok hızlı doyurmalısın. Zaten bcaa vs. kullanmıyorsun yıkım oluyor , spor sonrasında o anda tavuk yediğini bile farzetsen kana karışması oldukça zaman alıyor.

Sorunun cevabı eğer birisini seçeceğim diyorsan tartışmasız whey. Salonda supplement kullanmayan çok kişi vardı , başlayanların geneli başlangıçlarını whey protein tozu ile yaptı bu arada onu da belirtmek istedim.
Daha once kreatin, bcaa, whey ayni anda kullandim. Suan o butcem olmadigindan nokta atisi yapmak niyetindeyim.

Daha once kreatin, bcaa, whey ayni anda kullandim. Suan o butcem olmadigindan nokta atisi yapmak niyetindeyim.
O zaman Whey'den yana kullan kardeşim , marka vermek istemedim kendim de şuanda başka bir marka kullanıyorum ama optimum gold standart bence senin işini görecektir fazlasıyla.

Back
Yukarı