Hacim amaçlı 1.5 aylık çalışma için yardım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

kc551

Üye
Boy: 1.80

Haziran ayında 59 kilo idim, şu an ise 68 kiloyum. Temmuz ayından beri body'e başladım yine. Bundan önce 5 yıl önce 1.5 ay yapıp bırakmıştım, bu sefer bırakmayı düşünmüyorum.

Beslenmeme ve uykuma çok dikkat ettim ve hardline kilo aldırıcı kullandım. Şimdi 2. kutumdayım.

Ecto bir tip vardı bende, onun için ilk amaç kilo almaktı. Hala da öyle. Amacım 75 kilo olmak.

Bugün göğüste 38 kilo kaldırdım bench press'de, her hafta arttırdım. Haftada 3 kere gidilecek şekilde hoca program yazmıştı. Program şöyle:

1. Gün

Bench Press 3x10.8.8
Üst Göğüs 3x10.8.8
Dumbıl Fly 3x10
Pull Over 3x10
Cable Cross 3x10
Dambıl Curl 3x10
Düz barda Curl 3x10
Z barda Curl 3x10
Makarada kısa Curl 3x10

2. Gün

Ense Press 3x10.8.8
Göğüs Press 3x10.8.8
Yana açış 3x10
Çene Altına Çekiş 3x10
Ön omuz 3x10
French press 3x10
Alın press 3x10
push down 3x10
dips 3x10

2. Gün

Enseye çekiş 3x10.8.8
Göğüse çekiş 3x10.8.8
Kürek 3x10.8.8
Dambıl Rowing 3x10
Dar Göğüse Çekiş 3x10
Kartal 3x10
Leg Extencine 3x15
Leg Curl 3x15
Leg Press 3x15

Resimler ise elimden geldiğince aşağıdaki gibi. Program için neler önerir üstadlar ? Hacim kazanmak için bundan sonra nasıl devam etmeliyim ? Ek yapmam gereken hareketler var mı ? Setler ya da tekrarlarda değişiklik vs.

Teşekkürler

24248564.png

39690797.png

img2339s.jpg

img2343z.jpg

arkadaşım yanlış anlama olmamış ha tamam olmuşta ya hafif çalıştın ya antremanları önemsemedim çünkü 1.5 yıl emeğü bu olmamalıydı inş daha iyi olursun haftada 5 çıkar
1 günde 2 kas grubunu çalıştır hareket sayısınıda 4 veya 5 yap süper birazcık kasmamız lazım kendimizi bu arada fiziğin mükemmel ama 1.5 yıla olmamış dedimi dene başarılar

arkadaşım yanlış anlama olmamış ha tamam olmuşta ya hafif çalıştın ya antremanları önemsemedim çünkü 1.5 yıl emeğü bu olmamalıydı inş daha iyi olursun haftada 5 çıkar
1 günde 2 kas grubunu çalıştır hareket sayısınıda 4 veya 5 yap süper birazcık kasmamız lazım kendimizi bu arada fiziğin mükemmel ama 1.5 yıla olmamış dedimi dene başarılar

1.5 yıl ? :) 1.5 ay..

kardeşim bnmde kilo saorunum var hardline oldukca etkılımı bende 23 yasında 60 kıloyum ve bnmde acilen bısıler yapmam gerekıyoo bıras tavsıyelerde bulunursan bu konuda optımum fln nasıl denedeınmı.tesekkurler.ayrıca gelısım gayet ıyıı..

bir iki ayda 9 kilo almak.. nasıl başarıyorsunuz anlamakta zorlanıyorum.. fiziğin güzel bu arada.. düzenli çalışırsan bir sene sonra sen bile inanamayacaksın farkına..

kardeşim bnmde kilo saorunum var hardline oldukca etkılımı bende 23 yasında 60 kıloyum ve bnmde acilen bısıler yapmam gerekıyoo bıras tavsıyelerde bulunursan bu konuda optımum fln nasıl denedeınmı.tesekkurler.ayrıca gelısım gayet ıyıı..

Valla ben de kendimi bildim bileli zayıfım. Düşün 1.80 boy 59 kilo... Hep aynı kilodaydım. Hep kilo almak istiyordum ama eyleme geçiremiyordum. İnternetten bntvi vs. aldım bitkisel ama yok.. Zaten iştah açıcı şeyler onlar bana etkisi olmamıştı hiç.

Sonra baya bir araştırma yaptım. Bazal metabolizma, kalori, günlük harcanan kalori, ideal kilo vs. vs.. :) Baktım ki 1 günde hemen hemen adam gibi bişi yemiyormuşum. 1800 kalori var ya da yok. Normalde zayıflarsınız ama ben hareketsiz olduğum için hep aynı kiloda kaldım.

Haziran ayından beri her şeye dikkat ediyorum. Zaten önceden body yaptığım için kısa bir süre, hareketleri ve püf noktalarını biliyorum. Ecto vücut tipine sahip olduğumu bildiğim için buna göre çalışıyorum. Anladım ki body yapmadan kilo almak imkansız...

Hareketleri sindire sindire kurallarına göre yapıyorum. En önemlisi iyi dinleniyorum. Tek kullandığım Hardline ProGainer 4,5 kg. Spordan önce sütle 2 ölçek, spordan hemen sonra suyla 3 ölçek içiyorum. Özellikle spordan hemen sonra içilmesi çok önemli...

Sabahları 4-5 yumurta yiyorum. Haftanın çoğu günü makarna-pilav-tavuk yiyorum. Havalar sıcak olduğu için fazla bişi yenmiyor sabahları ama zorluyorum. Çay felan da içiyorum baya sabahları ufak çay bardağında 3-4 bardak. 3 şekerle. Biliyorsnuz 1 küp şeker 17 kalori civarında imiş. Çaydan 150 kalori kafadan geliyor zaten. Bunun gibi şeylere dikkat ediyorum işte.

Burger'a vs gittiğimde 3 hamburger yiyebiliyorum rahat, orta boy patetes ve kola ile.

Şimdi düşünüyorum da kilo almak o kadar zor değilmiş. Tek yapılması gereken spor yapmak, yani body...

---------- Post added at 12:07 ---------- Previous post was at 12:02 ----------

Önceki halimi de ekleyim.

dsc002102d.jpg

teşekkur ederim kardeşim.programın nasıl acaba programdan da bahsedersen bıras senınle vücut yapımız aynı umarım aynı etkıler bendede gözükür.program hakkında kısa bı bılgı.saygılar:) yasinerkanada çok güldüm bu arada k.bkma kardeşim 1.5 ay oldu 1.5 sene:D:D:D:D:

İyi güzel gidiyorsun, uzmanlar ayda 3-4 kg öneriyor kalıcı ve sağlıklı olması için ama sen 8 kg almışsın riskli olabilir.

Birde bench de 50-60 kg dan sonra görürüm haftada kilo artırmayı :D

Programın cok tuaf 1,5 aylık bir kişi için bu program fazla. 1,5 yılım olcak nerdeyse benm yatığım idmanın aynısı.

Son düzenleme:
teşekkur ederim kardeşim.programın nasıl acaba programdan da bahsedersen bıras senınle vücut yapımız aynı umarım aynı etkıler bendede gözükür.program hakkında kısa bı bılgı.saygılar:) yasinerkanada çok güldüm bu arada k.bkma kardeşim 1.5 ay oldu 1.5 sene:D:D:D:D:

Program ilk mesajda :)

İyi güzel gidiyorsun, uzmanlar ayda 3-4 kg öneriyor kalıcı ve sağlıklı olması için ama sen 8 kg almışsın riskli olabilir.

Birde bench de 50-60 kg dan sonra görürüm haftada kilo artırmayı :D

Programın cok tuaf 1,5 aylık bir kişi için bu program fazla. 1,5 yılım olcak nerdeyse benm yatığım idmanın aynısı.

Her bölge için 4 hareket. Az tekrar fazla ağırlık. Bence sıfırdan başlayan ve hareketleri bilmeyen için haklı olabilirsiniz ama ben zaten önceden de kısa süreli yaptığım için hareketlerin nasıl yapıldığını püf noktaları ile biliyorum.

Forumda da verilen programlar hemen hemen aynı zaten. :)

Değerli üyemiz;
Başlığınız kilitlenip kapatılmıştır.

Kilitlenme Sebepleri :

- Zorunlu pozlar eklenmemiştir.
- Eklenen resimler resim ekleme kurallarına uygun değildir.

Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum resim ekleme kurallarını okuyunuz. Resim ekleme kurallarını okumak için buraya tıklayınız

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı