Haşlanmış Tavuktan Bıkanlara Pratik ve Harika Bir Lezzet

UfukArda

Üye
Merhaba arkadaşlar.Haşlanmış tavuk her zaman yenmiyor, saman tadı veriyor.Bende buna çare olarak bir tarif denedim ve çok beğendim.Sizinle paylaşayım dedim.
Malzemeler;
* 1 adet tavuk göğsü ( Dilerseniz gün içerisinde ne kadar yiyecekseniz o kadar yapabilirsiniz ki hazır bulunsun. Sos ve yumurta yarım kilo Göğüse hemen hemen tam gelmektedir.)
* 1 adet Knorr çıtır pane harcı veya pane harcı
* 1 adet yumurta
Yapılışı;
* Bir tavanın içi ne fazla ne de az ayçiçek yağı ile doldurulur.
* 1 adet yumurta bir kaseye kırılıp sarı kıvama gelecek şekilde çatal ile çırpılır.
* Tavuk göğsümüzü soğuk suda hafif duruladıktan sonra eninden ortadan 2 ye veya kalın ise 3 eşit parçaya kesilir.(Ben 3 parça tercih ediyorum, ne kadar ince ise o kadar soslu tavuk tadı alıyorsunuz)
* Bu kesilen parçaların üzeri hafiften bıçak ile baştan sona çizilir (çok hafif kesilecek şekilde) ve enine de her 1 - 2 cm aralıklarla çizilir aynı şekilde.Bunu yapmamızın sebebi sosun tavuğun içine daha iyi girebilmesi ve daha iyi pişmesi.
* Pane harcımız da herhangi bir kaba dökülür.
* Dilimlediğimiz ince etleri kırıp çırptığımız yumurtaya her tarafı ıslanacak şekilde batırılır.Sonrasında pane sosumuza iyice etler batırılır.(her tarafı soslanacak şekilde)
* Ve tavuk göğsümüz ateşe verilmeye hazırdır.Tavaya etler iyice dizilir ateşe verilir.Orta ateşte 2 şer dakikada bir 2-3 tur çevrilerek hemen hemen 10 dakikada etlerimiz pişer.
* Piştikten sonra ben 2 ince uzun dilim şeklinde yiyorum yaklaşık 1 adet göğüs yapıyor tam yapmasa da. Çünkü ben 3 dilime kesiyorum 1 adet göğüsü.Ne kadar ince keserseniz o kadar sos tadı alırsınız ve tavuk baymaz.Ve böylece 1 öğünde almamız gereken protein ihtiyacını karşılıyoruz yaklaşık olarak.Yanında 1 su bardağı Aroma' nın %100 üzüm suyu ile afiyetle yiyorum.
* Her gün yarım kilo tavuk göğsünü bu şekilde yapıp 3 öğünde bitiriyorum 2 şer saatte bir yiyerek.

Sağlıcakla kalın iyi forumlar...

IMAG0166.jpg
Tarifimin yapılmış halinden bir örnek

Arkadaslar, kizarmis tavuk haslanmis tavuk kadar isimize yaramiyor mu? Mutlak surette haslanmis yemek durumunda miyi? Cunku bi sure sonra cidden cok sikiyor.

GT-I8160 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

ya
Arkadaslar, kizarmis tavuk haslanmis tavuk kadar isimize yaramiyor mu? Mutlak surette haslanmis yemek durumunda miyi? Cunku bi sure sonra cidden cok sikiyor.

GT-I8160 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
yarıyor tabi niye yaramasın.haşlanmış tavuk yenmesinin sebebi yağlardan uzak durmak içindir.

Knorr un harcını çok seviyorum da içindeki besin değerini bilmiyorum korkuyorum ondan yemeğe yoksa büyüük zevkle yenir bu tarif :)

Back
Yukarı