Glucosamine sulfate/hcl vs. Shark cartilage

khephnes

Üye
Evet, eklem agrilarini (ozellikle dirsek ve bilekler) azaltmak icin hangisi daha iyi olur? Bu konudaki fikirleriniz neler?

Pek bilinmiyor ancak forumda daha once eklem agrisi sebebiyle shark cartilage (kopekbaligi kikirdagi) kullanan var mi mesela?

Bu eklem urunlerinden nedense tanidigim parasi olan piyasada neyi varsa kullanan varsa yarar goremedi sanirim supplementasyonu pek faydali degil. Daha manual islemler masaj, akapunktur, enjeksiyonne bilim yada medical yollar gerekiyor sanirim.

Son donemde kolagen de dahil edilmis urunler tavsiye ettim ama sonuc alamadi bir cok tanidigim.

chondroitin zaten kopek baligi disinden yapiliyor glucosamine chondroitin msm karisimi now markasi bodybuilding.com da cok ovulen bir urun
eger bulamazsan multipower veya dymatize jointechde isine yarar.

ayrica bu urunler bir kutu kullanmakla olmaz gecene kadar kullanacaksin

Son düzenleme:
Ben ultimate kullanıyorum, plesebo mudur bilmiyorum ama özellik lying tricepste kendini belli eden ağrılar olurdu şimdi o yok. sağ dizimde vardı ağrı, geçmedi ama güçlenmiş gibi hissediyorum. Belkide yanılıyorumdur

Garip gelebilir ama ben günde 2-3gr balık yağı (omega3) ile güzel etki görüyorum bu konuda.

Okumak isterseniz bir araştırma var ve bir kaç yazı buldum konunun bilimsel tarafı ile ilgili.

Omega-3 fatty acids (fish oil) as an anti-inflam... [Surg Neurol. 2006] - PubMed - NCBI

Omega-3 fatty acids

Fish Oil Relieves Joint and Back Pain, Reducing Need for NSAIDs

Ilk yaziyi Pubmed de okumustum, birara, definisyonda 4 grama cikardim omega 3 u, harbi benimde genel eklem agrilarimda azalma soz konusu...

Back
Yukarı