Geceyarısı Tuvaleti

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan rasas
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

rasas

Üye
Şu sıralar sürekli gece yarısı tuvalete kalkmaktan müzdaribim uykum altüst oluyor
uyandıktan sonra tekrar uyumakta gucluk cekıyorm ve uykumu alamıyorum
Green magnitude kullanıyorum uzun zamandır ve 3 - 4 lt su ıcmeye calısıyorum ancak yaklasık son 2 haftadır gece yarısı bazen 1 bazen 2 kere tuvalete gıtme ıhtıyacı duyuyorum
saat 12 gıbı uyuyorum ve saat 9 dan sonra sıvı almıyorum yatmadan once sutle ıctıgım shake haric ama yinede faydasını goremedim
bu konuda hiçbir fikrim yok ve gercekten yardıma ihtiyacım var
 
tamam su içmek güzel şey ancak bana göre herşey gibi suyunda fazlası zarar neden 3 litreki?

onu 1.5 litreye indir bence sorunun büyük ölçüde çözülücektir.
 
4 bardak su 1 litre eder yani günde toplam 16 bardak su içiyorsunuz sanırım! Dehşet bir olay! Sudan zehirlenebilirsiniz. Ayrıca gün içerisinde çay, meyve gibi şeylerde tüketiyorsanız bunlardan gelen su'yu da hesapladığınızda ortaya ciddi bir durum çıkıyor. mertakb'nin de belirttiği gibi suyu azalt... Vücuduna eziyet etme!
 
27 yasındayım eskıden bu kadar su ıcmıyordum creatine basladıktan sonra bu kadar fazla su ıcmeye basladım ancak yaklasık 2 ay kadardır creatıne kullanıyorum ve bu sorun sadece son 2 haftadır olmaya basladı bobreklerımdemı bır sorun cıkmaya basladı bilemiyorum
ayrıca kutunun uzerınde bıle en az 1 2 galon su ıcmelısınız dıyor
1 galon 3.7 lt
 
Bol su içmek iyidir ancak bir önce ki mesajımda da belirttiğim gibi 4 litre içmeniz de gerekmiyor... Gerekirse Creatine kullanımına biraz ara verin ve deneme yapın, böbrekleriniz dinlenmiş olur...

Yatmadan önce içtiğiniz süt'de önemli bir faktör, sonuçta sıvı alıyorsunuz...

Böyle devam ederse uyku kaliteniz bozulur ve gün içerisinde performansınız düşer...
 
Bende yıllardır var bu durum. Özellikle bu sene istisnasız her gece 1 kere kesin kalkarım, sabaha karşı belki 2. kere de olur. Günlük 3 litre civarı alıyorumdur su+süt alarak, bir zararı olduğunu düşünmüyorum.

Ayrıca ben de şöyle bi durum var çişe her kalktığımda dönüşte su içiyorum, nedense çok susuyorum.
 
Sağlıklı su alımı 1.5 litredir. Creatin falan alarak sağlıklı ve dengeli su alımınızı bozmayın. Bu spor kendinize ve bünyenize eziyet için değildir. Yanlış yapıyorsunuz. O kadar su içerseniz tabi uykudan kalkarsınız. Size önerim bari 2 litr için ama 3,4 litre ne ya?!
 
Bende yıllardır var bu durum. Özellikle bu sene istisnasız her gece 1 kere kesin kalkarım, sabaha karşı belki 2. kere de olur. Günlük 3 litre civarı alıyorumdur su+süt alarak, bir zararı olduğunu düşünmüyorum.

Ayrıca ben de şöyle bi durum var çişe her kalktığımda dönüşte su içiyorum, nedense çok susuyorum.
Yemeklerden 20-30 dk sonra uyuklama haliniz oluyor mu?
Eğer öyle ise, açlık kan şekerinizi ölçtürün... tip2 diabete yatkınlığınız olabilir...
 
Gece yatarken süt ve su içince olur biraz azaltabilirsin. Bende Creatine başlayınca suyu abartmıştım. İdrarımın rengi normal su gibiydi. Şimdi 1.5 litre filan içiyorum bi sıkıntım yok
 
Amerika' da yapılan ve geçen hafta ‘Journal of the American Society of Nephrology' isimli tıp dergisinde yayınlanacağı açıklanan bir araştırma müthiş bir şehir efsanesinin daha sonunu getirdi. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, Mynet okurları için yazdı.


İster inanın ister inanmayın ama, meğerse bugüne kadar neredeyse tüm doktorların ‘Aman ne yapın ne edin, sağlığınız için günde mutlaka 2 litre su için' şeklindeki öğütlerinin bilimsel bir dayanağı yokmuş.

Tabii ki su yaşamamız için elzem bir madde, elbette susuz bir hayat düşünülemez, ama ‘fazla su içerek daha sağlıklı olmak' da söz konusu değil.

Araştırmaya göre ‘gereksiz yere zoraki içilen fazla su' ne cildimizin güzelleşmesine… ne kilo vermemize… ne baş ağrılarımızın ortadan kalkmasına ve ne de toksinleri vücuttan atmamıza yarıyormuş.

SU HAYATTIR
Sağlıklı bir hayat için su şarttır. Hücrelerin bütünlüğü, dolaşımın sağlanması, üre, elektrolitler ve diğer zararlı maddelerin atılması, vücut ısısının düzenlenmesi, mukozaların nemliliğinin sürdürülebilmesi, sindirimin gerçekleşebilmesi, hücrelere besin ve oksijen taşınması hep su sayesinde olur.

Vücudumuzun ortalama olarak yüzde 60' ı sudur ve erkeklerin vücudunda kadınlara göre daha fazla su vardır; sanılanın aksine erkekler kadınlara göre daha sulu varlıklardır.


Başta sodyum ve üre olmak üzere birçok maddenin böbrekler yoluyla atılmasında su çok önemli; yeterince su içilmediğinde kanda sodyum da üre de artar. Ne var ki bunun için susadıkça içilen su yeterli. Ekstradan içilen suyun böbrek fonksiyonlarını düzeltmede de, kandaki bu zararlı maddeleri atmada da ek bir yararı yok.
Erişkin insanlar idrar, dışkılama, terleme ve solunum yoluyla günde 2.5-3 litre arasında su kaybederler. Bu kaybedilen suyun mutlaka yerine konması gerekir.

Günlük su ihtiyacımız vücudun metabolizmasına, hava şartlarına, yiyeceklerimize ve fiziksel aktivitemize göre değişir. Mesela, sıcak ve kuru iklimde yaşayanlar, sporcular, işçiler… çok daha fazla su içmek zorundadırlar.

İnsanlar sağlıklı yaşamaları için gerekli olan suyu yiyecek ve içeceklerle alırlar.

AZ SU İÇMEK ZARARLI

Çok terlemek, yeteri kadar su içmemek, idrar ve dışkılama veya kusma yoluyla fazla su kaybetmek… ‘dehidratasyon' denilen tabloya yol açar. Vücudun bu şekilde susuz kalması baş ağrısı, hâlsizlik, yorgunluk, ruhsal ve sinirsel bozukluklar, idrar azalması ve koyulaşmasından hallüsinasyon ve komaya kadar giden belirtilere sebep olur.
Fazla miktarda protein ve lifli gıdalarla beslenenler, çocuklar, kusma veya ishali olanlar, fiziksel aktiviteleri fazla olanlar daha fazla suya ihtiyaç duyarlar.

SUYUN FAZLASI DA İYİ DEĞİL

Her şeyin olduğu gibi suyun da fazlası zararlıdır. Bilinçsizce vücudun ihtiyacının üzerinde, aşırı miktarda su içilmesi tıpta ‘hiponatremi' halk arasında ise ‘su zehirlenmesi' olarak bilinen bir duruma yol açar. Aşırı su içilmesi sonucu kanda sodyum düzeyi ileri derecede azalır ve baş ağrısı, görme bulanıklığı, kramplardan… beyin ödemi, koma ve sonuçta ölüme kadar giden olaylar gelişir.

GELELİM NETİCEYE

Beslenme Konseyi' nin 1945 yılında ‘günde 8 bardak sıvı için' tavsiyesindeki ‘sıvı' sözünün zamanla ‘su' şekline dönüşmesiyle ortaya çıktığı sanılan, tüm dünyaca meşhur ‘günde en az 8 bardak su için' aforizmasının doğruluğunu gösteren yeterli bilimsel deliller olmamasına rağmen, bundan ‘Meğerse boşuna su içiyormuşuz' gibi bir sonuç çıkarmaya da kalkmayın sakın.
Araştırmayı yapan uzmanlar, ‘'Kendinizi ille de 8 bardak su içeceğim diye zorlamayın, ‘Susadıkça su için, kâfi' çünkü, yiyeceklerimizde ve diğer içtiğimiz sıvılarda da su var'', diyorlar.
Ben de, gelin ‘6 bardakta anlaşalım', bilumum sudan geçinenleri de gücendirmeyelim diyorum, ne dersiniz ?

MYNET'ten alıntıdır.
 
Back
Yukarı