Bende size çok komik bir anı anlatayım, 14 yaşıma kadar çok kilolu bir çocuktum, güzel bir yüzüm vardı, ama geri kalan bölümüm balina kıvamındaydı, tabii yüzümde ister istemez tombiş olduğu için pek bir çekici gelmiyordu bana.
Neyse 14 yaşımın yazında, yüzme, bisiklet, koşu ile rekor zamanda kilo verip birde form tuttum.
Çok fazla resim çektiren biri değildim o yıllarda, aradan bir yaz geçti, ben iyice sporla haşır neşir, formda bir insan olarak yaşarken, yazlıktaki arkadaşımın elindeki fotoğraflara bakıyordum.
Birisinin resmini gördüm, dedim bu Selim mi?
Selim de, uzun boylu, atletik yapılı, yakışıklı, açıkcası özendiğim bir arkadaştı, pek sık gelmediği için resimdeki kişi bana onu çağrıştırdı.
Aldığım cevaba inanmaya bilirsiniz ama hala aklımda.
Hayır be sersem, o sensin

İnanın bu harika bir andı benim için, geniş omuzlu, gayet düzgün bir tip resimde başını yan döndürmüş birisine birşeyler anlatırken spontatan çekilmiş.
Demek bu benim dedim, açıkcası fotojeniğimdir, böyle bir kavram kesinlikle var arkadaşlar, fotojenik yakışıklı ya da güzel olmaktan çok farklı bir olay.
Doğal halinizle iyi çıkıyorsanız, resim sizi güzel yansıtıyorsa bence bu fotojenidir.
Pek çok insan gerçekte çok iyi görünürken resimlerde, yorgun, cansız ve tipsiz çıkabilir.
Kasma olayına gelelim, doğal resilmlerimi tercih ederim, ancak haberli çekiliyorsam, omuzlarımı çaktırmadan açarım, kanatlarımı şişirim, ancak öyle baston yutmuş gibi kasıntı poz vermemeye dikkat ederim, çünkü o durumda kimse omuzlara ya da sırtıma değil sersem ifademe dikkat edeceği için bir anlamı olmaz