Flight Simulator

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan N-aim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

N-aim

Üye
Microsoft Flight simuatorü aldım arkadaştan.Türk uçaklarınıda yükledim :) Ama bir türlü Uçak kaldıramıyorum.Kaldırıyorumda kalkan uçak havada bin takla atıyor :D Anlayan arkadaşlar varsa bi el atsın :lol: Uçak nedir yenilirimi içilirmi yutulurmu :p

Ohooo...Süper bir oyun...Hayırlısı olsun...

Ben bu oyunun (2004) manyağı oldum...

Hemen yardımcı olayım sana...

Öncelikle eğer ki joystick yoksa uçağı kesinlikle "numpad" ten kullan...bunun için "num lock"ışığı kapalı olmalı...düşün ki 8-4-6-2 uçak şeklinde olsun...numpad te 8 uçağın burnu , 2 kuyruğu , 4 sol kanadı , 6 ise sağ kanadı olsun...Uçağın burnunu kaldırmak istersen kuruğuna basman gerekir , yani 2'ye...Bunlar uçağın yön kontrolleriydi...Yerde sağ-sol yapmak için ise(havalandığın pistte değil , havaalanındaki diğer yollarda) yine numpad teki 0 (ins) ve enter tuşlarını kullanmak gerekecek...(oyunda bu olay taxiing olarak geçer)...

Uçağın gücü throttle denilen motor gücüdür...Bunu F1 - F2 - F3 ve F4 tuşlarıyla halledeceksin...F1'e bastığında 0 güç F4 e bastığında ise full güçle uçak hızlanacaktır...Küçük değişiklikler yapmak istersen de F2 le azaltma ve F3 le yükseltmeyi denersin...

Bunların dışında şayetki uçak boeing ya da learjet gibi ağır uçaklarsa , tabii ki uçağı kaldırmak ya da döndürmek zorlaşacaktır...Cessna gibi daha hafif uçaklarda ise numpad teki tuşlara kesinlikle tık-tık-tık şeklinde hafif hafif basman gerecektir...

Şimdilik bunlar yeterli...Daha öğrenmek istediklerin varsa burada konuşmaya devam ederiz...Bunların dışında "Fly introduction" ve "Learnin Center" a da bakmayı unutma...Orada bir sürü makale ve video var ;)

Back
Yukarı