Evde Boks

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Haxcı
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Haxcı

Üye
Arkadaşlar 1,5 aydır boksa gidiyorum.Fakat son 1 haftadır antrenmanlara bazı sebeplerden gidemedim.Birdaki antrenmana p.tesi gidicem.Kollarımın formdan düşmesinden korkuyorum.Bu yüzden evde kendi kum torbamla 1 saat çalışsam bir şey olur mu ? Boksa ilk başladığım hafta hoca sakın evde çalışma bozarsın demişti ama 1,5 aydır gene birşeyler öğrendim.Direk,kroşe,aparkat tekniklerin nasıl uygulanacağını biliyorum.Evde bir saat çalışsam problem olur mu ?

neyi bozarsın dedi

Valla hacı orasını bende tam anlamamıştım o gün ama muhtemelen daha teknikleri bilmedğim için kendimce saçma şeyler yaparım diye bozarsın dedi diye düşünüyorum.Bu arada hocayı temin aradım şampiyonaya gitmiş.Ayın 7si ne kadar yokum antrenmanlara gelmeyin dedi.Şimdi ben 2 hafta antrenman yapmazsam hepten çökerim.Evde çalışayım değil mi arkadaşlar ?

tekniği henüz öğrenmişsen eğer 2 hafta kendi başına çalışırsan yanlış şeyler yaparsın asıl o zaman çökersin dövüş sporları vg gibi değil bire bir yumruk nasıl atılır nasıl durulur deneyimli birinin göstermesi gerekir evde çalışmak herşeyi kaparsında ondan sonra olur

tekniği henüz öğrenmişsen eğer 2 hafta kendi başına çalışırsan yanlış şeyler yaparsın asıl o zaman çökersin dövüş sporları vg gibi değil bire bir yumruk nasıl atılır nasıl durulur deneyimli birinin göstermesi gerekir evde çalışmak herşeyi kaparsında ondan sonra olur

Direk,kroşe,aparkat ve swing dışında vuruş tekniği yok bildiğim kadarıyla.Zaten swing çok kullanılan bir şey değil.Diğer 3 tekniği biliyorum.2 hafta çalışmazsam daha kötü olur bence.

Vuruş tekniklerini nizami attigina emin misin? Kolay kolay kimse 1.5 ayda nizami olarak yapamaz vuruş tekniklerini. Hocanin sana yaptigin yanlışlari göstermesi lazim. Eger göstermezse o yanlis sende refleks olarak yerleşebilir buda sonra duzeltmeni zorlastirir o tekniği. O yuzden calisma demistir tahminen

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sen yine de salona gidip bilen birilerinden yardım istesen, eksik olduğun bir yer varsa yardımcı olsalar, sonra evde çalışsan hocan gelene kadar?

Vuruş tekniklerini nizami attigina emin misin? Kolay kolay kimse 1.5 ayda nizami olarak yapamaz vuruş tekniklerini. Hocanin sana yaptigin yanlışlari göstermesi lazim. Eger göstermezse o yanlis sende refleks olarak yerleşebilir buda sonra duzeltmeni zorlastirir o tekniği. O yuzden calisma demistir tahminen

Bende öyle düşündüm.Ya tabii 1,5 ayda profesyonel olamam bir pro kadar iyi atamam ama hepten de 0 değilim yani.Ondan çalışıyım dedim.

Sen yine de salona gidip bilen birilerinden yardım istesen, eksik olduğun bir yer varsa yardımcı olsalar, sonra evde çalışsan hocan gelene kadar?

Salon zaten kapalı olduğu için bu konuyu açtım.

Bu arada arkadaşlar evdeki torbam salondaki torbalardan daha hafif.Benim başka bir torbam daha var.Onun içini bu kullandığım torbama eklersem nolur.Sertleşir dimi.

Torba eldivenin yoksa torbanin hafif olmasi daha iyi acikcasi.

Normal boks eldiveni var onu kullanıyorum.Neden öyle dedin ki ? Hafif olması daha kötü bence çünkü boksa başladıktan sonra hiç evdekiyle çalışmamıştım bir ara canım sıkıldığı için öylesine biraz yumruklamıştım ve yumruklarımın daha iyi olduğu,evdeki torbanın daha hafif geldiği çok belli oluyordu.Şimdi bu hafif torbaya alışıp 2 hafta sonra antrenmana gidince ordaki ağır torbaların zor gelmesinden korkuyorum.O yüzden sordum evdeki diğer torbanın içine bu hafif olana mı boşaltsam diye.

Torba eldiveni olmazsa ve sert torbayla ciddi sert calisirsan parmaklarini kirabilirsin :)

Ondan torba eldivenin de yokken hafifi daha avantajli. Hani salonda hoca var ama evde sert torba olsa gaza gelsem bir an normal eldivenle kendine zarar verebilirsin

Frodo hakli sakatlik gecirdikten sonra cok daha kötü olur. 1.5 ayda kondisyonun cok değişmemiştir zaten o yuzden körelmek ten korkma

Back
Yukarı