EV YAPIMI ÇOOOOK FAYDALI MÜSLİ

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan saciyt
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

saciyt

Üye
EV YAPIMI ÇOOOOK FAYDALI MÜSLİ

Sabahları çoğu zaman kahvaltı etmek pek içinden gelmiyor insanın.Ya da her sabah aynı şeyleri yemek bir süre sonra zevk vermeyebiliyor.Bu tarif te böyle zamanlar için değişik ve sağlıklı bir yiyecek olarak tam bir kurtarıcı.Üstelik yemesi de çok zevkli.Ben buğdayı bu şekilde yapmayı keşfettiğimden beri favori kahvaltım haline geldi.Üstelik değişik şekillerde denemek te mümkün.Bazen süt ve bal ekliyorum aşağıda verdiğim tarifteki gibi. Bazen sadece buğday,meyve,kuru yemişler ve balla hazırlıyorum(Yandaki fotoğrafta gördüğünüz gibi).Sütsüz de güzel bence sütlü de.:) Sizde damak tadınıza göre farklı farklı deneyebilirsiniz.Sevdiğiniz mevsim meyvelerini ekleyebilirsiniz.Belki hazır kutuda satılan müsliler, buğday gevrekleri ve mısır gevrekleri varken anlamsız gelebilir bu şekilde hazırlamak. Ama inanın böylesi çok daha sağlıklı ve güvenilir.Ben istediğim miktarda buğdayı haşlıyorum.Bu genelde bir kaç günlük oluyor.Cam bir kapta buzdolabında saklıyorum.Böylece istediğimde elimin altında oluyor.O an evde içine koyabilceğim ne varsa o malzemeyi ekleyip yiyorum.

Malzemeler:

1 su bardağı buğday
1lt su
yulaf ezmesi
Yağsız süt
fındık
ceviz
kuru üzüm
incir
kayısı
tarçın
bal ya da tatlandırı (esmer şeker ya da normal şeker de koyulabilir)

1 su bardağı buğdayı yıkadıktan sonra 1lt suda (buğdayı yumuşak sevenler akşamdan sıcak suyla ıslatabilirler) suyunu çekene kadar haşlıyoruz.Soğuduktan sonra istediğimiz kadar buğdayı bir kaseye koyuyoruz.Listedeki malzemelerden arzu ettiğimiz miktarda ufak ufak parçalara bölerek içine ilave ediyoruz.Taze meyvelerle ve kuru yemişlerle çeşitlendirmek tamamen sizin arzunuza bağlı.İstersek sütle ya da sütsüz hazırlayabiliriz.Bal,tatlandırıcı ya da şeker ilave edebiliriz.Üzerine biraz tarçın serpmek ayrı bir lezzet katıyor.Afiyet Olsun!

Kaynak:
http://birtutambaharat.blogspot.com/2005/08/ev-yapimi-ooook-faydali-msli.html
 
Back
Yukarı