ENGİNARLI PİRİNÇ SALATASI

htcoksz

Üye
Porsiyon Başı

Kalori: 246

Protein: 8.2 g

Karbonhidrat: 39.1 g

Yağ:6.8 g

Lif: 6.4 g


Malzemeler:

- 400 g Amerikan orta taneli pirinç (15 dakika pişirilir),

- 2 kavanoz enginar süzülmüş ve kıyılmış,

- 1 büyük domates doğranmış,

- ½ büyük salatalık doğranmış,

- 1 kırmızı orta boy soğan doğranmış,

- 150 gr beyaz peynir ufalanmış,

- 50 gr siyah zeytin dilimlenmiş (süzülmüş),

- Taze maydanoz doğranmış,

- 1 yemek kaşığı limon suyu, taze,

- ½ çay kaşığı kurutulmuş kekik,

- ½ çay kaşığı karabiber,

- Marul yaprağı,

- Kapari,

- Kereviz.


Hazırlanışı:

Büyük kapalı bir kapta, pişmiş pirinç, doğranmış enginar, domates, salatalık, soğan, beyaz peynir, zeytin, maydanoz, limon suyu, kekik, limon ve biber birleştirin. Servisten önce 1 saat buzdolabında kalsın.


Servisten önce, harmanlayın, düz bir salata tabağına kaşıkla boşaltın.
 
Back
Yukarı