El ve Parmak Güçlendirmek İçin

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Korgem
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Korgem

Üye
Merhaba öncelikle forumda arama yaptım ve bu konuya ilişkin tam cevap bulamadığım için bu konuyu açma gereği duydum.

Elim ve Parmaklarımın gücü düşük. Şuanda el yayı kullanarak el ve parmak gücümü arttırmaya çalışıyorum. Forumda okuduğum konularda bazı arkadaşlar el yayının yetersiz olduğuna ve el kayışı kullanmanın önemine dikkat çekmiş bu da kafamı kurcaladı. El kayışını ise nasıl kullanıldığını tam bilmemekle beraber almaya uygun bir sitede bulamadım. Doğrudan ilgilendiğim branş Kick-Boks antremanların sonunda dumbellarla az sayıda hareket yapıyorum.
a) El ve parmak gücümü arttırmam için ne önerirsiniz ?
b) El Kayışı ile çalışmam gerekiyorsa nasıl çalışmalıyım ve nereden alabilirim ?

Şimdiden teşekkür ederim.

elinde ve parmaklarında kas yoktur tendonlar ile hareket ederler o tendonlar da kolunun üst tarafındaki flexor pronator ve kolunun alt tarafındaki extensor supinator kas gruplarına bağlıdır, tendonlar kaslarla beraber yavaş yavaş güçlenir. sonuca ulaşmak için asıl odak noktan flexor pronator ve extensor supinator grubunu geliştirici egzersizler yapmak, el yayı kayışı yada oyun hamuruyla rasgele oynamak ikinci planda uygulayabileceğin egzersizler.

flexor pronator ve extensor supinator grubunu geliştirici egzersizler yapmak 1. planda demişsiniz. Bu grupları geliştirmek için ne yapmam gerekiyor ?

Bu videonun 36:37 dakikasını aç izle Dünya bilek güreşi şampiyonu Denis Cyplenkov anlatıyor, sen belki Rusça bilmiyorsun ama videodan az çok anlarsın nasıl güçlendirmek gerektiğini, söylediğine göre elleri güçlendirmek için en etkili hareket.

Hocam videonun 36. dksından sonlarına kadar izledim. Ne yazık ki tek bir hareket harici hiçbirşey anlamadım. O hareketide yapmaya gücüm yetmez. Başka ne yapabilirim ?

Hocam videonun 36. dksından sonlarına kadar izledim. Ne yazık ki tek bir hareket harici hiçbirşey anlamadım. O hareketide yapmaya gücüm yetmez. Başka ne yapabilirim ?

Deadlift, Barfix gibi egzersizler zaten parmaklarını güçlendirir, sen diğer temel hareketleri düzgün bir şekilde yaparsan ve beslenmene de dikkat ettiğin için gücün de artarsa, ellerin de güçlü olacaktır zaten.

İlk mesajımda belirtmiştim. Esas olarak Kick-Boks ile uğraşıyorum direk olarak el ve parmak gücünü arttıracak hareketlere ihtiyacım var

Back
Yukarı