Ekmek Yerine Makarna Pilav? Peki Yağ?

Forumu incelediğimde gördümki diyetlerde uygulanan yöntem genellikle sıfır ekmek şeklinde. İşte ekmekten alınacak karbonhidrat makarna, pilav vs'den sağlanıyor. Ancak makarna ve pilavın pişerken içine yağ konuyor peki o ne oluyor? Ben yıllarca diyet yaptım 6 öğün şeklindeki diyetlerden. Öğlen ve akşam her iki öğünde de yağ hakkım var. Yani 2 tatlı kaşığı kadar öğlen iki tatlı kaşığı kadar da akşam. Genel olarak diyetisyenimce 1 porsiyon yemekte ortalama bir tatlı kaşığı yağ var kabul ediliyor. Ayrıca 3 çorba kaşığı pilav veya makarnaya bir tatlı kaşığı da yağ ilave etmemi tavsiye ediyor hesap yaparken. Bu arada 3 çorba kaşığı pilav veya makarna bir dilim ekmeğe eşit kabul ediliyor. Bu durumda ekmek yerine pilav-makarna tüketince fazladan yağ alınmış olmuyor mu?
 
Biraz yorucu bir yazı olmuş ama anladığım kadarıyla şöyle söylemeliyim, çok az yağlı lapa pilav ve yalnızca yapışmasını engelleyecek kadar zeytinyağlı makarnadan bahsediyordur o arkadaşlar. Herkesin diyet listesi birazda çalıştığı ve sarfettiği enerji ile orantılı. Örneğin ben yağlı yiyecekleri yalnızca fast-food yemeksizin azaltarak kilo ve yağ yakımı sağlayabildim.
 
Makarna için yağ kullanmayınız olsun bitsin.Ben örnek sadece haşlama yiyiyorum.Az çok üstüne kepçap atarak(Bendeki ketpaç üzerindeki besin değerleri doğru ise çok iyi sorun teşkil etmez) fakat yağ hiç koymuyorum.

Plav içinde normalde annem ne yağ koyuyorsa bana yaparken yarısı kadar ya da 3/1 kadar koyuyor.Zaten 0 etmek imkansız.Buradaki çaba ne kadar aza indirebilirsek gün içinde o kadar kardır.
 
Yağsız pilav makarna imkansız gibi evde yemeği annem pişiriyor:) Ama zaten son derece az yağlı yapar. Ondan dolayı bi sıkıntı çıkmaz sanırım. Pilav veya makarna varsa günlük ekmek tüketimi 6 dilim ekmeğe göre ayarlayıp 12 çorba kaşığı pilav veya makarna yiyorum. Ama dediğiniz gibi sıfır ekmek zor gibi. Zaten şu bakkal beyaz ekmeğinden almıyoruz. Uno tam buğday ekmeği var esmerimsi ekmek ondan alıyoruz. Paketin arkasına baktım 27 gr ekmek diliminde 0.39 gr yağ var diyor.
 
Yağsız pilav makarna imkansız gibi evde yemeği annem pişiriyor:) Ama zaten son derece az yağlı yapar. Ondan dolayı bi sıkıntı çıkmaz sanırım. Pilav veya makarna varsa günlük ekmek tüketimi 6 dilim ekmeğe göre ayarlayıp 12 çorba kaşığı pilav veya makarna yiyorum. Ama dediğiniz gibi sıfır ekmek zor gibi. Zaten şu bakkal beyaz ekmeğinden almıyoruz. Uno tam buğday ekmeği var esmerimsi ekmek ondan alıyoruz. Paketin arkasına baktım 27 gr ekmek diliminde 0.39 gr yağ var diyor.

İyi yazmışsın her şeyi 0 yapmak imkansız buradaki çaba bence azaltabildiğin kadar azaltmak.Benim annemde bana özel hemen bir tabaklık az yağlı yapıyor plav olay budur.Makarna fakat 12 çorba kaşığı değildir.Bir tabağı dolduruyorum komple :-)
 
İyi yazmışsın her şeyi 0 yapmak imkansız buradaki çaba bence azaltabildiğin kadar azaltmak.Benim annemde bana özel hemen bir tabaklık az yağlı yapıyor plav olay budur.Makarna fakat 12 çorba kaşığı değildir.Bir tabağı dolduruyorum komple :-)

Normal peyniri bıraktım sabah kahvaltısında bende yağsız lorcu oldum sabahları ki bu bir kar hiç yoktan:) Dediğin gibi 0 olması çok zor zaten 0 yağ olursa vucüt yağ yakmaz direnir. Ona bir parça yağ vermek lazımki yağ deposunu kullansın.bench_O
 
Ekmek yani beyaz un, Basit karbonhidratlar grubundandır yağa dönüşmesi kolaydır. Kalori oranı yüksektir bir dilim ekmek 90 kaloridir. Pilava gelince yağını az koyarsın yada Lapa şeklinde yani yağsız tuzsuz tüketirsin. Hem enerjiye dönüşümü kolaydır hemde yağa cabuk dönüşmez ve Kaslarına ihtiyacı olan karbonhidratı kaliteli bir şekilde yollarsın ;)
 
Back
Yukarı