Ehliyet kaybedince yapılacaklar ve bir soru...

SCHWARZXXL

Özel Üye
Hem bilgi paylaşımı olsun, hem benden fazla bilenlerden ben bilgi edineyim.
önce ehliyet kaybedilince yapılacakları öğrenebileceğiniz bir ekşi sözlük linki:

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=ehliyet+kaybedildiginde+yapilacaklar

Şimdi benim mevzu;
Bir kaç saat önce farkettim ki ehliyetim kayıp.
Sorun şu ki yarın öğlen kesin araç kullanmam gerekiyor. Gündüz de işte olacağımdan işlemleri başlatmaya da vaktim yok. Ki başlatsam bile öğlene kadar bitmeyeceği ortada.
Gideceğim yer Bodrum ve kesin çevirme oluyor. Benim zaten ehliyetimin var olduğunu devlet biliyorsa, ben bir sicil numarasıyla falan bunu kanıtlayabilir miyim? Çevirmelerden sıyrılabilir miyim bu şekilde? Var mıdır orjinal bir çözüm bilen?

ehliyet numarini biliyorsan yaninda da kimligin olursa telsizle kontrol edebiliyorlar ve kimligin le tutuyorsa sorun olmaz diye biliyorum.

ehliyet numaramı bilmiyorum saydam..
Netten arayacağım bakalım. İnşallah dediğin gibidir.

netten bulabilecegini sanmiyorum,iyice dusun belki bir yerde fotokopisi vardir ayrica eger biryerden araba kiraladiysan gecmiste ordan da temin edebilirsin(ben oyle yapmistim),numarayi bulursanda sabah 1 saate ehliyetinin yenisini alirsin ama biraz para yedirerek yoksa ertesi gun alirsin.

netten bulabilecegini sanmiyorum,iyice dusun belki bir yerde fotokopisi vardir ayrica eger biryerden araba kiraladiysan gecmiste ordan da temin edebilirsin(ben oyle yapmistim),numarayi bulursanda sabah 1 saate ehliyetinin yenisini alirsin ama biraz para yedirerek yoksa ertesi gun alirsin.
zaten araç kiralayacağım yine oradan öğrenirim.
Sabah işe gideceğim için zamanım yok. Öğleden sonra da uçak var yani zor.
Ama dediğin ehliyet no ile halloluyorsa öyle gideceğim.
Gerçi bodrum yolunda çevirmeleri jandarma yapıyor. Emniyet değil. Bizim devletin kurumları arasındaki koordinasyona güvenilmez.

geçmiş olsun..
emniyetten ehliyetini kaybettiğine dair yolda kullanabileceğin basit bir yazı al diyeceğim ama dediğin gibi uğraştırırlar..

Zayii Sürücü Belgesi Alımı
KAYIP SÜRÜCÜ BELGESİNİN YENİDEN ÇIKARTILMASI

1-Trafik Tescil Şube Müdürlüğüne hitaben yazılmış dilekçe.
2-Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi (1 Adet.)
3-Soyisim değişikliği olmuş ise mahkeme kararı.
4-Kaybolan sürücü belgesinde mevcut değil ise, kan grubu belgesi.
5-İki adet fotoğraf
6-45-60 yaş arası 5 yılda bir, 60 yaş üzeri ise 3 yılda bir sağlık kontrolünden geçmesi gerekmektedir.
7-Üzerinde TC numarası nüfus müdürlüğünce yazılmış Nüfus Cüzdanı
8-Sürücü belgesi ücreti. 32.50 YTL
http://trftescil.iem.gov.tr/

geçmiş olsun..
emniyetten ehliyetini kaybettiğine dair yolda kullanabileceğin basit bir yazı al diyeceğim ama dediğin gibi uğraştırırlar..

http://trftescil.iem.gov.tr/

Bu verdiğin alıntıyı neti ararken görmüştüm. Araç kiralama şirketine soracağım bakalım. Sorun çıkmaz derlerse ehliyet no ile dalacağım bodruma.

Schwarzxxl ehliyetin olmadan araç nasıl kiralayacaksın? Tanıdık ise kiralarsın elbette ama resmi işlem yaptırmaman bence daha iyi çünkü bu sefer rent a car ın başı derde girebilir. Polisler sana şunu sorabilir; ehliyetin olmadan sana nasıl araç veriyorlar? diye..

Back
Yukarı