Dumblelerle ilgili bi soru

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Hallil

Üye
Ben 14 yaşındayım 2 tane 8 kglik dumble aldım.amacım kollarımı güçlendirmek.Evde bazen çalışıyorum ama bi şüpheye düştüm.dumblelerle çalışmak veya kas yapmak boy uzamasını etkiler mi?çok araştırdım hep farklı farklı cevaplar var."kas yapmak büyüme hormonun azalmasına sebep oluyomuş kas yapmak kemik sertleşmesine sebep olup boy uzamasını engelliyomuş.çok ağırlık boy uzamasını engelliyomuş.dambıllar boy uzamasına etki etmiyomuş.dumbeller omuz düşmesine sebep oluyomuş" gibi bi çok şey var napıcağımı şaşırdım.gerçekten anlayan biri bana yardımcı olabilir mi?
dumbellerle çalışmak boy uzamasına azda olsa etki ediyosa çalışmayı bırakıcam yeni başladım zaten.kas benim için o kadar önemli değil ama boy önemli.bide evde boy uzatmak için neler yapabilirim?Ve 8 kgliklerle en verimli şekilde nasıl çalışabilirim?

kardeşim sana body nin boy uzamasıyla ilgili bir bilgi vermek istemem çünkü birçok görüş var bu konuda. ama boy uzaması konusunda sabah kahvaltıda çay yerine süt, kola içeceğin zaman ayran, akşam yatarken süt tavsiye ederim. sağlıklı beslenip sabah kalkınca ve akşam yatarken 30 ar kere tavana doğru zıplarsan verim alırsın. esneme hareketlerini bol bol tavsiye ederim ve 8 kg lik dumbell lar bence yaşına göre birz fazla gibi onu 3 veya 4 kiloya çeksen bence daha iyi olur

Son düzenleyen: Moderatör:
öylede öğrenciyim maddiyatta çok iyi değil yani yeni dumbell alamam.8liklerle idare edicez benim merak ettiğim boyuma etki eder mi?

kas ve kemik sistemi komple birbirine baglı bi sistem oldugu için sadece biceps omuz bile çalışsan cok azda olsa etkiler diye düşünüyorum ..ama sıska up uzun bi vucut yerine 1,75 kaslı fit bi vucudu seçmeni öneririm :D

kardeşim sana şu kadar söyliyim, ben senin yaşındayken 1.70 boyundaydım ve herkese tepeden bakardım,şuan 19 yaşına geldim ama boyum 4-5 senede 5 cm uzadı ve 1.75 oldum ki bende 8 kg lik dumbell lar ile çalışıodum. uzamanı yavaşlatır benim düşüncemde.çalışacaksanda önce boyunu uzat derim 1.75 fln olmak için basket oyna bol süt iç ve zıpla , istediğin boya ulaşınca ağırlıkları kaldırmaya başlamanı tavsiye ederim

Son düzenleyen: Moderatör:
Değerli üyemiz;

Konunuz kilitlenip kapatılmıştır.

Konu kilitleme sebepleri;

- Daha önce benzer bir konu açılmıştır
Lütfen arama yapmadan konu açmayınız.

Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı