Ben 14 yaşındayım 2 tane 8 kglik dumble aldım.amacım kollarımı güçlendirmek.Evde bazen çalışıyorum ama bi şüpheye düştüm.dumblelerle çalışmak veya kas yapmak boy uzamasını etkiler mi?çok araştırdım hep farklı farklı cevaplar var."kas yapmak büyüme hormonun azalmasına sebep oluyomuş kas yapmak kemik sertleşmesine sebep olup boy uzamasını engelliyomuş.çok ağırlık boy uzamasını engelliyomuş.dambıllar boy uzamasına etki etmiyomuş.dumbeller omuz düşmesine sebep oluyomuş" gibi bi çok şey var napıcağımı şaşırdım.gerçekten anlayan biri bana yardımcı olabilir mi?
dumbellerle çalışmak boy uzamasına azda olsa etki ediyosa çalışmayı bırakıcam yeni başladım zaten.kas benim için o kadar önemli değil ama boy önemli.bide evde boy uzatmak için neler yapabilirim?Ve 8 kgliklerle en verimli şekilde nasıl çalışabilirim?
dumbellerle çalışmak boy uzamasına azda olsa etki ediyosa çalışmayı bırakıcam yeni başladım zaten.kas benim için o kadar önemli değil ama boy önemli.bide evde boy uzatmak için neler yapabilirim?Ve 8 kgliklerle en verimli şekilde nasıl çalışabilirim?