Dukan(yüksek protein) diyeti böbreklere zarar verir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mucobey
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhabalar.1.79 boyunda 104 kiloyum.3 gündür yüksek protein diyeti uyguluyorum ki bu da 250-260 gram protein,tahminen 40 gram kadar yağ ve 30 gram kadar karbonhidrattan oluşuyor.Ama diyete başladığımdan beri karnımda bir ağrı var.Acaba bu kadar yüksek oranda protein böbreklere zarar veriyor olabilir mi? Bu arada protein olarak da 700 gram tavuk bonfile ve 6 yumurta tüketiyorum.

Anormal olan herşey sürekli biçimde uygulanınca zarar verir. İlkel atalarımızdan bu yana hiçbir zaman vücut o kadar protein bolluğunu tatmadı dolayısıyla kendini buna göre şekillendirmedi. Yani anormal. Kısa süreli nasıl etki edeceğini bilemem ama uzun vadede zararlı.
Bence diyetler tam anlamıyla saçmalık. Eğer gerçekten işe yarasaydılar sürekli yüzlerce yeni diyet stili türemezdi
Bunların hepsi kendi fikrimdir

Abuk subuk diyetler uygulamak yerine düzgün bir şekilde kalori takibi yapsanız hem eziyet çekmeyeceksiniz, hem çok daha sağlıklı olacak, hem de daha iyi sonuç alacaksınız. Şu yazdığınız diyet de, karatay da, keto da hepsi baştan aşağı saçmalık benim gözümde.

Bu protein değeri çok yüksek değil aslında.
Ben 60 kgyim ve günde 200 gram civarı protein tüketiyorum. (400 gram et, 4 yumurta, 1 whey geri kalanı pilav ve diğerlerinden gelenlerle 200ü buluyor)
Zaten bulk veya definisyonda farketmez en az %25ini proteinden almak gerekiyor. 3000 kalori alan biri %25 kalorisini proteinden alırsa tüketmesi gereken protein gramajı 170-180 oluyor.
Ben %30 civarı proteinden aldığım için biraz yüksek olabilir. Ama olması gereken zaten kilo başına 2,5 gramdır. Bulk döneminde 3000 kalorilik bir diyet yapan kişi 75 kg iken sadece 120 gram protein alıyorsa aldığı karbonhidrat ve yağ fazla demektir, bu da bulk döneminde gereksiz yağlanmasına sebep olabilir.

Back
Yukarı