Dizden gelen sesler boy uzamasını olumsuz etkiler mi?

fast14

Üye
Merhaba,
Eğilip kalkarken vb. şeyler yaparken dizlerimin içinden "çıt çıt" gibi sesler geliyor. Ağır antremanlarda bulunmuyorum; yaptıklarım iyice ısındıktan sonra koşu, şınav, mekik gibi basit hareketler.

Bu diz çıtırdaması sizce boyumun uzamasını olumsuz yönde etkiler mi? Yaşım: 15, boyum yaklaşık 1.70

Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

-Isınma yapmadan ağırlık çalışmasında bu sorun olabilir.
-Benim eklemlerimde olduğu gibi seninkilerde de genetik olarak bu sıkıntı olabilir.4-5 yıl önce doktora gitmiştim.Doktor eğer ağrı sızı olmazsa sorun yok demişti.Dikkat edeceğin nokta eklemlerini iyi ısıtmadan zorlamaman.Özellikle omuza dikkat et.

Boy uzaması ile ilgili kesin bilgim yok.

-Isınma yapmadan ağırlık çalışmasında bu sorun olabilir.
-Benim eklemlerimde olduğu gibi seninkilerde de genetik olarak bu sıkıntı olabilir.4-5 yıl önce doktora gitmiştim.Doktor eğer ağrı sızı olmazsa sorun yok demişti.Dikkat edeceğin nokta eklemlerini iyi ısıtmadan zorlamaman.Özellikle omuza dikkat et.

Boy uzaması ile ilgili kesin bilgim yok.

Teşekkür ederim, benim de tahminim böyleydi.
--------------------------------------------------------------------------

Peki boy uzaması hakkında bir fikri olan var mı? Bu sorun boy uzamasını etkiler mi?

Benim sol dizimde aynı bunun gibi bir sorun var. Ortopedist e gittim bu sesi anlatabilmek için bana hiçbir insan ekleminin mükemmel olmadığını ve bu nedenle doğal olduğunu söyledi. İnanmadım film çektirdim falan ama sorun yok.

Back
Yukarı