Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Selamlar bi sorum olacak squatı büyüme dönemini bitirmemiş kişilere tercih etmiyorlar boy uzamasına engel diye , deadlift te boy uzamasına engel mi aklıma takıldı ?
Bende 1 yıl boyunca bu hareketleri çalışmadım. Şuanda çalışmak istemiyorum fakat temel hareketler olduğu için hiç yoktan hafif ağırlıklarlada olsa çalışmaktayım..
Bunlar dışında ağır preslerde etki edecektir bench pres,enseye pres gibi bunlar olmazsa gelişimde yavaş olacaktır boyun 1,77 sanirim iyi şuan dahada iyi olmasını istiyorsan presler ve bu hareketlerden kısabilirsin ama kısmazsan uzamayacak anlamına gelmez..
Valla büyüme çağında bu tip hareketlerin girilmesi biraz sıkıntılı sana tavsiyem göğüs idmanlarına pullover da ekle boy uzamasına yardımcı bir harekettir.
Ben sanmam üstelik ağırlık altınada girmiyorsun öyle olsa Squat yaparsan cüce olursun bence belli ağırlıklarda hiç bir şey olmaz tutupta 200 kilo girecek halin yokya ben hiç bir hareketin boy kısalttığını düşünmüyorum Squatın bile.
İnsanın belli bir kilo taşıma kapasitesi olacağını düşünüyorum.Örnek verelim bacaklarımız gün içinde durmaksızın kaç kilo yüke mağdur kalıyorlar ve çoğu kişinin bacakları gövdesinden uzun oluyor.Az kilo ile bir şey olmaz.Ama psikolojikman etkiler diyorsan yapmamanı tavsıye ederim.
Deadlift , Squat , Leg Press , Dumbell Press , Arnold Press , Enseye Press , Enseye Çekme bu hareketleri yapmamanı tavsiye ediyorum.Bu arada bir tane arkadaş Bench Press'ten bahsetmiş Bench Press'in boy gelişimiyle bir alakası yoktur rahatlıkla yapabildiğin ağırlıkla yapabilirsin.