Saf yani bildiğimiz vücut geliştirmeyle bir dövüş sporunu bir arada yapmaya çalışmanı önermem şahsen. 2 nedeni vardır :
1- Çok yorucu olur vücut kendini zor toparlar veyahut hiç toparlayamaz
2- Bir dövüş sporunda (boks, kickboks, muay thai vs) hız, çeviklik, kondisyon, teknik, refleks. Bunlar en önemli şeylerdir. Eğer sen klasik vücut geliştirme yaparsan yani 3x8 4x10 kışın hacim bulk, yazın definisyon vs bu şekil yapmaya kalkarsan çuvallarsın. Ne hızlı olursun ne çevik ne reflekslerin kuvvetli olur nede kondisyonun.
Sana önerim bir dövüş sporuna başla. Zaten gelişim çağında değilsen, çoğu salonda(kulüpte) güç antrenmanları yaptırırlar bench press, squat vb. Bunun dışında zaten vücut ağırlığı ile yapılan hareketlerle çok haşır neşir olucaksın (barfiks, şınav vs).
Sana önerim nedir ? :
1- Bir spor kulübüne yazıl(dövüş sporu) antrenmanlarını yap vs, zamanla zaten duruma göre güç antrenmanları vs da eklenince fena olmaz.
2- Klasik vücut geliştirme yapacağına vücut ağırlığı ile yapılan hareketlere odaklan. Şınav barfiks dips vs bunların yüzlerce değişik versiyonu vardır. Bu hareketleri küçümseme derim. Bu sporun reklamını yapıyormuş gibi görünüyorum belki dışarıdan bilmiyorum fakat önerim ; Street workout yap. Yani Ghetto Workout. Bu hem senin dengene, hem gücüne, hemde kondisyonuna inanılmaz fayda eder.
Hakkında hayırlısı, doğru kararı verecek olan yine sensin dostum unutma

Kal sağlıcakla