CRP Değeri

Bugün mide ve karaciğer bölgesinde aşırı ağrı çektiğim için doktora gittim. Nefes almakta dahi zorluk çekiyordum. Ultrason sonra da kan değerlerimin ölçümü için kan verdim. Sonuçlarda CRP değerim 27,5 mg çıktı. Normal insan da 5 mg olması gerekiyormuş. Spora başlayalı 1 ay oldu. Yediğime içtiğime dikkat ediyorum. Bu değerleri yüksek çıkan başka arkadaş var mı ?

Bu değerin yüksek çıkması ile ilgili doktor ne dedi ? Sporla alakalı olma olasılığı , iltihap ve enfeksiyon olasılığından az bence. Bir yerden mikrop kapmış olabilirsin , grip , nezle ....vb

ben bi google'dan baktım da, buraya yazacağına doktorla başka testler filan yapmanız gerekiyordu diye düşündüm.

Doktor olacak mahluk sonuçlarıma dahi bakmadı. Dalga geçer gibi toplantıya yetişmem gerek dedi. Sonuçlarım var bir bakın deyince eline ultrason sonuçlarını alıp tamam tamam diye geçiştirdi 5 sn de. Ben de bağırıp çıktım. Ağırlıklı olarak et ile besleniyorum. Beslenme programım aşağıda yazıyor. Acaba yediğim tavuklarda sağlıksız olma olasılığı yüksek mi ? Bundan yapar mı ?

1 Kase ( 1 çay bardagi ) Eti Lifalif Yulaf Ezmesini 150 ml sütle karistirip yiyorum
2 adet yumurta beyazi

Ara Ögün
Elma yada mavi yesil diyet ürünlerinden 1 paket

Öglen yemegi
300 Gr Izgara tavuk + pirinç pilavi + yagsiz salata + yogurt

Ara ögün
Elma yada mavi yesil diyet ürünlerinden 1 paket

Idman öncesi
1 tabak pilav ( is yerinde oldugum için bazen yiyemiyorum )

Aksam Yemegi
300 gr tavuk + sebze + salata + yogurt

Bence bir yerden enfeksiyon kapmışsın , bir hastalık başlangıcı var ( basit grip nezle soğuk algınlığı gibi ) sonuçlarını başka doktora göster muhtemelen antibiyotiğe başlaman lazım

başka doktora gitmelisin biz bir şey diyemeyiz.

beslenme diyorsan, bunu anlamak için sadece diyetini çok hafifletip, detoks yapıp tekrar tahlil yaptırabilirsin.

Umarım öyledir :/ İnsan korkuyor böyle şeylerde. Yarın eşim sonuçları başka bir doktora gösterecek. Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim

Kardeş geçmiş olsun öncelikle.Crp değerini doğru yazdığına emin misin.?bir daha kontrol et. Ben 3 ayda 1, düzenli kan ve idrar testi yaptırım. Bugün de yaptım ve tüm sonuçlarım normal, sadece Crp yüksek çıktı.3,2 çıktı. Doktor, Crp çok yüksek çıkmış, dedi.Enfeksiyondan dolayı, olduğunu söyledi. 27,5 u düşünemiyorum[DOUBLEPOST=1472054037][/DOUBLEPOST]Şimdi Google'dan araştırdım da, değerler laboratuvardan laboratuvara değişiyormuş.Benim testte 0,5 mg en yüksek sınır.Benim 3,2.Yani maksimum sınırın yaklaşık 6 katı.Senden daha yüksek o zamaan:)

Son düzenleme:
Back
Yukarı