CEW!Q
Yeni Üye
Herkese Merhabalar,
yaklaşık 3 aydır takviye olarak body sporu ile uğraşıyorum.
Yaşım 18, boyum 1.80. Kilom 76-75 di bir haftadır tartılmadım neredeyse.
Yağ oranımı 1-1.5 ay önce hastanede ölçtürmüştüm, yanlış hatırlamıyorsam, %11.6 idi.
Ölçülerim ise 10 gün önceki durumu yazıyorum, omuz 112,5 - göğüs 100,5 - bel 82 - sağ kol 35 - sol kol 35.
İlk önce en sonki kullanmakta olduğum programımı söyleyeyim sizlere.
1.gün=
1-Benc Press 5*15-12-10-8-6
2-Kelebek 4*artan kilolarla max
3-Üst Göğüs Press 3*max
4-Alt Göğüs Press 3*max
5-Enseye Çekiş 4*max
6-Göğüse Çekiş 4*max
7-Karna Çekiş 4*max
8-Mekik 3*max
(birde bazı hareket gurupları arasında barfiks te asılıp belimi bi esnetiyorum, barfiks çekiyorum)
2.gün=
1-Sırttan Press 5*max
2-Omuz Yana Açış 5*max
3-Çeneye Çekiş 4*max
4-Front Dumbbell Ra. 4*max
5-Düz Bar Barbell Curl 4*max
6-Dumbell Curll 4*max
7-Oturarak Dumbbell Curll 4*max
8-Aşşağı İtiş 4*max
9-Mekik 2*max
Not=Max lar Orta Kilodan başlıyorum, Kaldırabileceğim en zor kiloylada son setleri yapıyorum.
Yaklaşık 1 hafta felan sonra mekik çeşitlerini artıracağım. (Ters Mekik-Düz Mekik- Barfiks te asılı kalıp ayakları L şeklinde 90 derece kaldırmak vs) Arada bir yapırum fakat, daha kulüp antremanları başlamadı, bende mekiği şimdilik sadece antreman sonlarında 2*max çekiyorum.
Resimlerimde ise göğüsler çok eksik. İlk 6 hafta hiç göğüs çalışmamıştım, sadece kelebek yapmıştım o yüzden göğüslerim biraz geriden geliyor gibi.
Yemek programıma gelince, yağsız yemekleri tercih ediyorum tabiki. Sabahları 1 tane yumurta beyazı, 2 tane yumurta beyazı, bol peynir, zeytin, 2 dilim ekmek vs... şeklinde başlıyorum gerisinde ise, ne bulursam yağsız olarak yiyorum.
Yorumlarınız önemlidir, teşekkürler.
yaklaşık 3 aydır takviye olarak body sporu ile uğraşıyorum.
Yaşım 18, boyum 1.80. Kilom 76-75 di bir haftadır tartılmadım neredeyse.
Yağ oranımı 1-1.5 ay önce hastanede ölçtürmüştüm, yanlış hatırlamıyorsam, %11.6 idi.
Ölçülerim ise 10 gün önceki durumu yazıyorum, omuz 112,5 - göğüs 100,5 - bel 82 - sağ kol 35 - sol kol 35.
İlk önce en sonki kullanmakta olduğum programımı söyleyeyim sizlere.
1.gün=
1-Benc Press 5*15-12-10-8-6
2-Kelebek 4*artan kilolarla max
3-Üst Göğüs Press 3*max
4-Alt Göğüs Press 3*max
5-Enseye Çekiş 4*max
6-Göğüse Çekiş 4*max
7-Karna Çekiş 4*max
8-Mekik 3*max
(birde bazı hareket gurupları arasında barfiks te asılıp belimi bi esnetiyorum, barfiks çekiyorum)
2.gün=
1-Sırttan Press 5*max
2-Omuz Yana Açış 5*max
3-Çeneye Çekiş 4*max
4-Front Dumbbell Ra. 4*max
5-Düz Bar Barbell Curl 4*max
6-Dumbell Curll 4*max
7-Oturarak Dumbbell Curll 4*max
8-Aşşağı İtiş 4*max
9-Mekik 2*max
Not=Max lar Orta Kilodan başlıyorum, Kaldırabileceğim en zor kiloylada son setleri yapıyorum.
Yaklaşık 1 hafta felan sonra mekik çeşitlerini artıracağım. (Ters Mekik-Düz Mekik- Barfiks te asılı kalıp ayakları L şeklinde 90 derece kaldırmak vs) Arada bir yapırum fakat, daha kulüp antremanları başlamadı, bende mekiği şimdilik sadece antreman sonlarında 2*max çekiyorum.
Resimlerimde ise göğüsler çok eksik. İlk 6 hafta hiç göğüs çalışmamıştım, sadece kelebek yapmıştım o yüzden göğüslerim biraz geriden geliyor gibi.
Yemek programıma gelince, yağsız yemekleri tercih ediyorum tabiki. Sabahları 1 tane yumurta beyazı, 2 tane yumurta beyazı, bol peynir, zeytin, 2 dilim ekmek vs... şeklinde başlıyorum gerisinde ise, ne bulursam yağsız olarak yiyorum.

Yorumlarınız önemlidir, teşekkürler.
Eklentiler
Son düzenleme: