Bu Vücut adam olacak gibi...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan beton
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

beton

Üye
herkese iyi günler,

geçen sene şöyle bir konu açmıştım:

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/boy-176-kilo-50-ya-t23383.html

sonra bazı sebeplerden dolayı spora başlayamadım ve geçen ay ancak başladım. başlamadan önce bana bir faydası olmaz diye düşünmüştüm ama bir ay yaptıktan sonra bazı şeylerin değişmeye başladığını görünce çok şaşırdım. mesela, hayatımda ilk defa bir ayda 3 kilo aldım. barfiks hiç çekemiyordum şimdi 5 tane zorlanmadan çekiyorum, ve tek seferde 50 tane şinav.

yani şunu diyecem, ne yapsada kilo alamayan arkadaşlar mutlaka bu spora başlaması lazım. ve elinden geldiğince iyi beslenmeleri lazım. sigara içiyorsa eğer mutlaka bırakması lazım. çok şükür 15 yıllık tiryakiydim, spora başlayınca bıraktım.

salona gitme şansım olmadığı için evde 2 tane dambıl ve bir uzun barla çalışıyorum.
şimdi ustalardan bazı tavsiyeler istiyorum:

Flexor hoca'nın yeni başlayanlar için 2. aylık programa başladım. bu programda 1. günde incline bench var. 2. günde omuz hareketi var.
ama bir başlıkta Flexor hocanın "birinci gün incline bench press çalışıyorsanız omuzda çalıştığı için, ikinci gün omuz çalışmayın" gibi bir şey yazdığını çok iyi hatırlıyorum. bu konuda biraz açıklık getirebilirmisiniz.

birde çalışmadığım günler karın çalışması yapabilirmiyim? şınav, bükbük çalışabilirmiyim? herkese teşekkürler.

1. resim spora başlamadan önceki ben, 2 ve 3 1 ay sonraki:

Eklentiler

• 1.JPG
    1.JPG
    35,3 KB · Görüntüleme: 395
  • SAM_0039.JPG
    SAM_0039.JPG
    37 KB · Görüntüleme: 414
  • SAM_0040.JPG
    SAM_0040.JPG
    27,5 KB · Görüntüleme: 400

Değerli üyemiz;
Başlığınız kilitlenip kapatılmıştır.

Kilitlenme Sebepleri :
- Zorunlu pozlar eklenmemiştir ya da eksik pozlar vardır.
- Hakkınızda gerekli bilgiler verilmemiş ya da eksik verilmiştir.

Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum resim ekleme kurallarını okuyunuz. Resim ekleme kurallarını okumak için buraya tıklayınız

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı