Bu spora 15-16 lı yaşlarda başlayıp boyu uzayan varmı?

Mike O'Hearn 13 yaşında başlamış, 191 boy. Klokov 13-15 yaşında başlamış 182 boy ve bunlar sadece vg yapmadı biri halterci biri powerlifterci, Greg Plitt 13-14 de başlamış 185 boy ben ise 18 de başladım 172 boy, arkadaşımın babası 195 annesi 175 ağırlık kaldırmaya hiç başlamadı yaş 21 boy 1.74.

Squat omuz press gibi hareketleri boyum duracak diye 50-100kg arasıyla 5 dk çalışmaktan korkanlar gün içinde yürümesin hele poşet falan hiç taşımasın üst vücudun yükünü gün boyu bacaklar çekiyor sürekli baskı altında, aynı mantıkla bakarsak bacakların uzamaması lazım 12-13 den sonra.

Son düzenleme:
Mike O'Hearn 13 yaşında başlamış, 191 boy. Klokov 13-15 yaşında başlamış 182 boy ve bunlar sadece vg yapmadı biri halterci biri powerlifterci, Greg Plitt 13-14 de başlamış 185 boy ben ise 18 de başladım 172 boy, arkadaşımın babası 195 annesi 175 ağırlık kaldırmaya hiç başlamadı yaş 21 boy 1.74.

Squat omuz press gibi hareketleri boyum duracak diye 50-100kg arasıyla 5 dk çalışmaktan korkanlar gün içinde yürümesin hele poşet falan hiç taşımasın üst vücudun yükünü gün boyu bacaklar çekiyor sürekli baskı altında, aynı mantıkla bakarsak bacakların uzamaması lazım 12-13 den sonra.

Nokta çok güzel özetlemişsin malesef eline klavye alan akham kesiyor.
Arkadaşının çok uzun bir genetiğine rağmen o boyda olması tuhaf ailesinden başka bir genetiğe çektiğini görebiliriz sanırım burda.

4 cm daha uzasam kötü olmaz

Yaşın 15.5 daha ergenliğin bitirme safhalarında değilsin çok merak ediyorsan doğru bir boy ölçümüyle endokrininolojiye giderek bilgi alabilirsin TR şartlarının 15 cm üstündesin kıymetini bil bence.thums:

Ağır squat deadlif leg press girme hatta omuz pressleri dahi yüksek ağırlık girme bence kim ne derse desin omurgaya baskı var sonuçta

@Swager Jeff Seid

Dediğin gibi bir drum olsa şöyle söyliyeyim Pınar'ın mal dağıtımında çalışıyorum ve bazen haftada 1 kamyonda 2 palet süt oluyorki buda 150 koli süte denk gelir.Kiloya vurursan 12*150=1800 Kilo ya gelir bu kadar yük taksit taksit.. atıyorum biyere 10 biyere 20 koli öyle böyle bu yük sırtımızdan geçiyor ve benim boyumda eksi yönlü bir katkısıda olmadı şuana kadar.İş genetikte kardeşim kim ne derse desin.

Şöylede örnek verelim güneşi hiç görmeyen kuzey ruslar,ingilizler danimarkalılar'ın kızları nerden baksan 180cm aşağı değillerki bu bizim ülkemizin erkek boy ortalamasının üstünde bir değer.

Afrikada daha küçük yaşta dünyanın hamallığını yapıpta 2 metreden aşağı olmayan zenci biraderlerimizde mevcut...

Fazla boş konuştum kusura bakmayında.Ben kendi kanımca genetik olduğunu kabullendim bu işin...Bizim ülkemizde boy sorunu olsun obezite olsun her yönlü hastalıklar cart-curt neyse bu sorunların çıkmasının tek nedeni hiçbirimiz DOĞAL DEĞİLİZ.HEPİMİZ ORGANİKLEŞTİK.Dışardan ithal ettiğimiz gıda ürünleri,tarım tohumları olsun hepsi organik.Biz gerçek biz değiliz yani..O yüzden ALLAH'a emanet yaşıyoruz.Hepimize kolay gelsin.Görüşüz...

Back
Yukarı