içeriği değiştirilmiş etkisi azaltılmış bir ürün kendim zaten bu tarz ürünler kullanmıyorum ama duyduğuma göre alanlar memnun değil
eski bsn yi kullananlar etkisi sıfır diyor
ben de yeni alanin ve arjinin siparişi vermiştim biraz araştırıp ama creatin kullanmak istemiyorum su tutmamak açısından. alanin ve arjinin 2 gündür kullanıyorum ama tam hala emin olamadım nasıl kullanmam gerektiğinden iki gündür şöyle kullanıyorum; alanin 1 ölçek 3 gr günde 2 kez alanin biri uyanınca biri spor öncesi toplam 6gr alanin.Bende başlarda bunlardan kullanmıştım. Hatta hale yarım BSN No Explode 2.0 dahi var. Ama artık sadece 1 gr. B-Alanin + 2 gr. Creatin + 1 gr. Arjinin den oluşan basit ve etkili 4 haplı formülü kullanıyorum. Vucuda gereksiz şeyleri sokmamış ve gerekli etkiyi de almış oluyorum. Tavsiye ederim.
Öncelikle L-Alanin ile B-Alanini karıştırmamak lazım. İkisi farklı aminoasitler. Protein tozları içinde L-Alanin vardır. Ben 1.75, 83 kg. %15 altı yağ oranına göre bu ölçeklerde yeterli buluyorum. Bana göre senin kullanım oranların oldukca fazla. B-Alanin ve Creatin vucutda depolanıp, ihtiyaçlar dahilinde kullanılır. O nedenle her gün uygun bir saat de belli bir dozda almak yeterlidir. Antreman öncesi veya sonrası diye bir zorunluluğu yok. Bunları kullanıma 1.5-2 ayda bir 2 hafta kadar da ara vermek lazım. Düşük dozda yükleme yapıp 1.5 ay kullanıp, 2 hafta ara vermek bana göre ideal oluyor. Zaten 2 hafta da da depo ancak tükeniyor, bunu hissedebiliyorum. Yüksek dozda kullanmak karaciğer ve böbrekler için her zaman tehlikelidir. Devamlı kullanımda 5 gr. arjininin vucut da yapacağı yıpranmayı bilemezsin. Tüm damarları genişlettiği için riskleri de beraberinde getirebilir.
B-Alanin için haftada 4 gün 1 gr., creatin için haftada 3 kere 2 gr., Arjinin içinde antremandan 15-20 dk. önce 1 gr. ideal bence. Her gün almanı tavsiye etmem, en azından aralarda 1 er gün karaciyer ve böbreklerine de fırsat ver. Max. 1.5 ay bu şekilde git, sonra 2 hafta ara ver. Ayrıca bunların yanında protein tozu, vitaminler vs. de bolca alacağından, sabah kalktığında yüzünün rengine dikkat et, hafif sararma varsa karaciğeri yormuş olabilirsin,3-4 gün hepsine ara ver.
En iyisi denemek, bu değerler ile başla, ilk 2 hafta geçince doz artışına git. Arada fark varmı gör, varsa arttırmaya istediğin kadar devam et. Ama mutlaka belli süre ara vermeyi unutma !!
Ayrıca senin dozların 1.90, 100 kg. %7 yağlı tiplere göre olduğunu da unutma !!