Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Merhaba abilerim, arkadaşlarım. Benim yaşım 13.5 ve boyum 1.70. Çevremdeki, okulumdaki arkadaşlarımın boyları benden daha uzun, onların boyu 1,75 - 1,90 arasında değişiyor. Aralarında kendimi ezilmiş olarak hissediyorum. Acaba neler yaparak boyumun daha uzun olmasını sağlayabilirim ? Teşekkürler...
13-14 yaşında 1.90 olan pek kişi yoktur açıkçası boyun yaşına göre ortalama hatta gayet iyi. Genetik yatkıınlığa göre 18-21 yaşlarına kadar uzama devam edebilir. Boy uzatma egzersizlerini araştırabilirsin genetiğinede bağlı olarak etki gösterebilir. Ergenliğin başında veya zirvelerinde olduğun için daha başarılı bi şekilde etki edebilir diye düşünüyorum.
Not: Boyum 184 8 yaşından ergenliğimin başlarına kadar basketbol oynadım. Ailem normalde 170-181 civarındadır. Babam 181, annem 178 ben onlardan daha uzunum şu anda. Bana sorarsan spor etkili oluyor tabi ki genetiğinin el verdiği kısımlar içinde.
Benim boyumda 1.73 senden yaşca büyük olmama rağmen
Fakat senin boyun yaşıtlarına göre fazlasıyla iyi kilon fazla geldi bana.
Boyunun uzamasını istiyorsan herkesin önerebileceği gibi basketbol önereceğim 7.sınıfta bir arkadaşım vardı boyu hep kısaydı 1.55 1.60 arasıydı 5 yıl sonra o arkadaşı bir daha gördüm tanıyamadım 1.80 + olmuştu o yaştayken hep bununla dalga geçerlerdi o gün başlamış basketbol oynamaya yanı sıra yüzmeyede gidiyormuş vesaire vesaire... Bence geç olmadan başlamalısın boy istiyorsan.. Bende keşke o yaşlarımda bilinçli davranip basket oynasaydim şimdiki aklım olsa
Kardesım boyun gayet ıyı .
Spor hayatının bır parcası olsun mutlaka .Sen kendı genetıgının en ust sevıyesıne cıkmaya bak.Cunkı kımsenın genetıgı aynı degıl ve genetık sadece boydan ıbarette degıl .Bunun ıcın boyu fazla takma ve dısardakılerden cok kendı genetıgınde en ust sevıyede olmaya bak.Zaten 180 + olursun daha 13,5 yasındasın 17ye kadar 182 felan olursun tahmını olarak.
Bak ben 10 yasımdan berıdır basket oynuyorum bu 1 senedır bıraktım boyum 184 ailemde 175 ustu bı dayım 177 baska yok . Daha boyunun kısa oldugunu dusunmen ıcın erken.
Protein ağırlıklı beslen, spor yap.Hatta fitness.Biraz araştırırsan bu sporun büyüme hormonu salgılattığı belirtilmiş. Barfiks barında asılı dur. Doğrudan boy uzatmaya etkisi yok ama her insanda olduğu gibi belkide sendede kamburluk vardır.Az da olsa barfiks te asılı dura dura o kamburluğu yok edebilirsin.Buda 2-3 cm arttırabilir boyunu.Kendimden biliyorum ) 1.75 ten 1.78 olmuştum.
Boyun birden uzayabilir onu sıkıntı etme. Benim küçükken hep uzundu boyum şimdi kısa arkadaşlarımı görüyorum hepsi beni geçmiş. Ayrıca 13 yaşında 1.90 boy da harbi devasaymış
Ya sadece boy degıl herhangı baska bır olayı kafaya fazla taktın mı cıddı stres , uzuntu ortaya cıkabılıyor . Arkadasların senden uzun veya kısa olsun sende baska seylerle ustunlugunu sağla boyun gercekten cok ıyı yasadıgın yerı bılmıyorum ama en mantıklısı 190 boyundakı cocugun bır ıstısna oldugunu anlayabılmen . Allah ne verdıyse o olacak yanı canını sıkmaya degmez kı kısada degılsın zaten ergenlıgın gobegındesın