Boksa başlamayı düşünüyorum kafamda bazı sorular var

Öncelikle selamlar yaşım 16 boyum 175 kilom 60 boksa güçlenmek,teknik ve çeviklik kazanmak için başlamak istiyorum hareketlerimin yavaş olduğunu düşünüyorum sizce vücudum boksa başlamak için uygun mu ve boks benim için doğru kararmı vücudum şekle girer mi ve çok dikkat ettiğim bir nokta 1.5 sene önce apandist ameliyatı oldum bir sakatlık çıkarmı cevaplarınız için teşekkürler.

Öncelikle selamlar yaşım 16 boyum 175 kilom 60 boksa güçlenmek,teknik ve çeviklik kazanmak için başlamak istiyorum hareketlerimin yavaş olduğunu düşünüyorum sizce vücudum boksa başlamak için uygun mu ve boks benim için doğru kararmı vücudum şekle girer mi ve çok dikkat ettiğim bir nokta 1.5 sene önce apandist ameliyatı oldum bir sakatlık çıkarmı cevaplarınız için teşekkürler.

Bir kere ameliyat oldugunuz bolge tahrip olmus demektir.Bundan 4 sene once kasik fitigi ameliyati oldum kasigin ust tarafindan olunuyor.O bolge hissiz kaldi.Yani sinirlerim duyarsizlasti bunun sebebide o bolgenin kesilmis olmasiymis.Apandistde kolaylikla darbe yiyebilecegin bir bolgede oldgundan Sikinti olur Gercekten.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Benim tercihim bokstan yana. Kas yaparsın. Üstüne birde düzenli olarak barfiks, şınav ve mekik çekersen çok güçlü yumruk atarsın. (kendimden biliyorum ;) ). Ama biceps çok gelişmez. Yani dışarıdan kolların biraz ince görünür fakat içi doludur :) Apandist olayına gelince, onu gideceğin boks salonundaki hocanla veya bir doktora danış derim. Sonradan sakatlık çıkmasın.

Apandist olayını doktorlara ve hocana danış diğerlerininde dediği gibi.Ama boks iyidir.İnsanın özgüvenini yerine getirir.Sokakta yürüyüşün değişir.Ayrıca gereksiz agresifliğin varsa bunu alır.

Arkadaslar bende 8 yıl önce apandisit ameliyati oldum boksa baslamyi düşünüyorum 99 kiloyum boy 188 gögüslerim kadın memesi gibi sarkik ve buyuk yardimci olurmusunuz lutfen

Arkadaslar bende 8 yıl önce apandisit ameliyati oldum boksa baslamyi düşünüyorum 99 kiloyum boy 188 gögüslerim kadın memesi gibi sarkik ve buyuk yardimci olurmusunuz lutfen
Boksla hızlı kilo verirsin ama yazdığına göre bayağı yağlısın. O yüzden en az 1 sene giymeni öneririm ve bu arafa beslenmede dikkat etmelisin :)

Boksla hızlı kilo verirsin ama yazdığına göre bayağı yağlısın. O yüzden en az 1 sene giymeni öneririm ve bu arafa beslenmede dikkat etmelisin :)
Ben 2 yıl önce 114 kiloydum 20 kilo bir anda ve sagliksiz bir şekilde verdim ve vücudum sarkti boksa haziranda baslayacam suanda evde neler yapabilirim

Not 10 dkdan fazla koşamıyorum evdede dambil bilek ve gögüs yayı ve atlama ipi var

Ben 2 yıl önce 114 kiloydum 20 kilo bir anda ve sagliksiz bir şekilde verdim ve vücudum sarkti boksa haziranda baslayacam suanda evde neler yapabilirim

Not 10 dkdan fazla koşamıyorum evdede dambil bilek ve gögüs yayı ve atlama ipi var
Hafif tempo düzenli olarak koşmalısın. Zaten kondisyonun zamanla oturacaktır. En az 90 saniye ip atlamaya çalış ve sonrasındada dambıl ve bilek yayı ile çalış. En sonunda da mekik çek.

Benim tercihim bokstan yana. Kas yaparsın. Üstüne birde düzenli olarak barfiks, şınav ve mekik çekersen çok güçlü yumruk atarsın. (kendimden biliyorum ;) ). Ama biceps çok gelişmez. Yani dışarıdan kolların biraz ince görünür fakat içi doludur :) Apandist olayına gelince, onu gideceğin boks salonundaki hocanla veya bir doktora danış derim. Sonradan sakatlık çıkmasın.
Elimde 2 tene 14 kg dambıl var ve 2 günde bir koşuya çıkıyorum mekik sınav zaten çekiyordum yazın hayırlısı boksa doktora görüldükten sonra başlıyacağım sorun çıkmassa

vücudun şekle girmez eğer 4 sene gidersen 4 aydır fitness yapan birinin vücuduna ancak kavuşursun ama taktik ve çeviklik kazanırsın kondüsyonun artar ama tavsiyem kickboks yapman

Sağlam boks salonlarında zaten ağırlık setleri,barlar fln oluyor. Orda hem teknik,ceviklik,hız kazanırsın hemde kas kütlesini artırırsın. Bence de boksa başlamalısın ilerde de istersen kickboksa da geçersin

Back
Yukarı