Body Building le Kireçlenme arasındaki ilişki nedir?

ben sabah haberlerini izliyordum, atvde miydi show damıydı ne;
bir kadın doktoru davet etmişler spiker soruyor cevaplıyor konu kireçlenme

doktor bir takım konuşmalrdan sonra bunun nedenlerinde kemiklere aşırı yük bindiren sporlarında kireçlenmeye sebep olduğunu söylüyor.
spiker ben de VG yapıorum diyor doktorda senide bir muayene edelim diyiyor bu nedirya

Açıkcası sorum Body Building le Kireçlenme arasındaki ilişki nedir?ya da yaşlanınca kireçlenmeye sebep olur mu?
ben kireçlenmelere karşı iyi geldiğini sanıyordum ama o doktor tam tersini söyledi

http://www.turanuslu.com/tag/kireclenme-nedir/; dedi:
İki kemiğin karşılaştığı yere eklem denir. Eklemlerdeki kemik yüzeyleri ince bir kıkırdak tabakası ile kaplıdır. Bu kıkırdak bir örtü gibi kemik yüzeyini örter, ekleme yük bindiğinde kemiği darbelerden korur ve hasar görmesini önler. Kıkırdak aynı zamanda eklem yüzeylerinin pürüzsüz bir şekilde kaymasını sağlar. Eklem, sinoviyal zar adı verilen bir zarla çevrilidir ve bu zarın içinde kalan eklem boşluğu bir sıvı (sinoviyal sıvı) ile doludur, sağlıklı bir eklemde sinovial sıvı bir enjektörle alınamayacak kadar azdır. Bu sıvı, kıkırdak dokusunu beslerken, aynı zamanda eklem yüzeylerinin de kayganlığını sağlar. Böylece eklem hareket ederken, kıkırdak yüzeylerinin birbirine sürtünmesi önlenir. Bütün eklem, sinoviyal zarın dışında bulunan bir kapsülle çevrilidir. Bu kapsül, eklemi oluşturan kemiklerin gereğinden fazla oynamasını önler. Osteoartrit (halk dilinde kireçlenme), eklemleri tutan bir hastalıktır. Osteoartritte, eklemdeki kıkırdak tabaka düzgünlüğünü kaybeder ve incelir. Kıkırdağın altındaki kemik ise kalınlaşır ve kenarlarında osteofit (kemik çıkıntısı) adı verilen küçük kemik çıkıntıları oluşturur. Eklem içinde kıkırdaktan kopan serbest cisimler olur. Sinoviyal zar kalınlaşır ve eklem içindeki sinoviyal sıvı artar. Bu da eklemin şişmesine sebep olur. Eklem kapsülü ve kapsülün dışından geçerek eklemi kuvvetlendiren ligamentler (bağlar) kalınlaşırlar ve şişen eklemi korumak için kasılırlar. Bütün bunlar, eklemin kendisini tamir etmeye yönelik çabalarıdır. Ancak bu tamir çoğu zaman başarılı olmaz, giderek eklemde ağrı ve hareket kısıtlığı gelişir. Osteoartrit (kireçlenme) başlangıçta kıkırdak ve kıkırdağın altındaki kemiğin hastalığı iken hastalık ilerledikçe eklemle ilgili bütün oluşumları etkiler. Osteoartrit, tüm eklemleri tutabilir ancak en sık; diz, kalça, el, ayak, boyun ve bel eklemlerinde görülür. Yavaş gelişen bir hastalıktır. Hastayı rahatsız edici değişikliklerin oluşması genellikle yıllar sürer. Bazen eklemde küçük değişikliklerle sınırlı kalır ve günlük hayatı çok etkilemez. Bazen de çok ağır ve çok kısıtlayıcı olabilir. Ağır durumlarda kıkırdak iyice incelir, hatta kaybolur ve eklem içindeki kemik yüzey çıplak kalır. Korunmasız kalan bu kemik yüzeyler hareket sırasında birbirlerine sürtünürler ve aşınmaya başlarlar. Bu sırada kemikte osteofit oluşumu da artar. Sonuçta eklemde şekil bozukluğu gelişir ve eklem normal düzenini kaybeder. Osteoartritte sık görülen bir sorun da; kıkırdaktaki kalsiyum kristalleri eklem sıvısının içine dökülüp eklemde kızarıklık, sıcaklık ve şişlik gelişmesine neden olurlar. Bu duruma sinovit adı verilir. Tedavisi normal osteoartritden bazı farklılıklar gösterir.
 
e tabiki doğru söylemiş şimdi aşırı yük bindirmek tabiki kireçlenme yapar.
omların bir direnci ve bu direnci sağlayan lifler vardır.

kireçlenmeyi bırakın sakat bile kalabilirsiniz.

ama kaslarınızı efendime söyleyeyim kendinizi zorlamadan kaslarınıza bakarak gerildiğini hissederek
çalışırsanız ömür boyu kemik erimesi ve kireçlenmeye maruz kalmazsınız.
 
Atakan ırrestıble senı yenıden buralarda gormek guzel.. :)

Benım dusuncem ozellıkle dengesız ve sırf agır kaldırmak ıcın agırlıgın savruldugu ıdmanlarda dırsekte ve bılekte bu sorun cıkabılır..
 
Back
Yukarı