Biseps kas yırtılması sorularım var

Merhaba, forumu takip ediyorum ancak sırf bu başlığı açmak için üyelik aldım. Eğer başlık daha önce açılmış ve soracağım sorulara cevap verilmişse affola, site içinde arama yaptım ancak bulamadım.
Boy:1.72
Kilo:65
1 aydır en ufak spor yapmadım ve 3 gün önce salona başladım. Bilinçsiz şekilde ısınmadan kendi kapasitemin üstünde ağır çalıştım. Bisepste inanılmaz kasılma oldu ancak önemsemedim. Ertesi sabah kalktığımda kolum açılmıyordu ve acı veriyodu. Forumda hamlık ağrısıdır şeklinde cevaplar gördüm ancak 1 gün geçtikten sonra şişti ve ağrısı arttı. Doktora gittiğimde yırtık ve kanama olduğunu öğrendim şu an en az 1 hafta poşet bile taşımayacağım. Krem kullanıyorum. Sorularım şunlar: Ağrı ve şiş geçtikten sonra spora ne zaman başlamalıyım? Tekrar aynı sorunu yaşamamak için ağırlık mı düşürmeliyim yoksa ısınma yeterli olur mu? Bir günde en fazla kaç kas grubu çalıştırmalıyım?
Teşekkürler.
(Bu tür rahatsızlık yaşayan arkadaşlar varsa lütfen acilen doktora görünsünler ihmal edilmemeli.)

Geçmiş olsun. 1 ay gibi bir süre ara verdikten sonra tekrar başlayınca her zaman ilk 1-2 idmanım hafif ve bol bol esnetme hareketleriyle geçer. Bunu öneririm sana da. Ağrı ve şiş geçtikten sonra eğerki doktorunda sıkıntı yok diyorsa dediğim gibi esnetme ve hafif ağırlıklarla başlayıp nabız yokla yavaş yavaş arttırırsın.

Geçmiş olsun. 1 ay gibi bir süre ara verdikten sonra tekrar başlayınca her zaman ilk 1-2 idmanım hafif ve bol bol esnetme hareketleriyle geçer. Bunu öneririm sana da. Ağrı ve şiş geçtikten sonra eğerki doktorunda sıkıntı yok diyorsa dediğim gibi esnetme ve hafif ağırlıklarla başlayıp nabız yokla yavaş yavaş arttırırsın.
Aynı hareketleri hafif ağırlıklarla çalışmak işe yarar mı?

Back
Yukarı