Biri allah aşkina anlatsin???

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
sevgili forum sakinleri;

Başlıktanda anlayacağınız gibi kafam allak bullak, neyin ne olduğunu anlayamıyorum ya yanlış yorumluyorum yada bana söylenenler hep yanlıştı.Şöyle gireyim konuya 3.5-4 aylık bir kardiyo çalışmasından sonra 20 kilo kaybettim ve yaklaşık 2 aydırda kardiyo çalışmadan ağırlık çalışmaktayım.Karın bölgemde hala fazlam var ve kaybettiğim kilolar sonunda vücut ölçülerim baya bi küçüldü hem karın ve diğer bütün bölgelerdeki kaslarımı ortaya çıkarmak (bunun için sahil vucudu tanımlaması uygun olur sanırım ) hemde karın bölgemdeki yağlardan kurtulmak istiyorum.Sorun şurada yağları kasa çevir, hem yağ yakıp hem kas yapamazsın, kış aylarında yağ yakmadan kas yapıp yaz aylarına doğru yağlarını yakıp kaslarını ortaya çıkartmalısın, kardiyo yapmak kas kaybına sebep olur vb bir sürü söylem var ve birçoğu birbiriyle çelişiyor ne yapacağımı bilmiyorum Allah aşkına şu işin aslını bilen varsa eski halimi şimdiki halimin fotolarını yada vucut olculerımın ay ay değişimini sunabilirim bana yardımcı olun ne yapayım ben şimdi ??????
 
yağları kasa çevir

yağlar kasa dönüşmez, kaslar da yağa dönüşmez. Bunlar, iki ayrı dokudur. Vücuttaki oranları değişir.

hem yağ yakıp hem kas yapamazsın

Yapabilirsin. "Recomposition" denir. Sonuçları farketmen uzun zaman alır. Bilinmesi gereken iki şey vardır;

1) Ağırlık çalışmaya yeni başladıysan biraz daha hızlı sonuçlar görebilirsin.
2) Beslenme bazında kilonu sürekli sabit tutacak şekilde beslenmen gerek.

kış aylarında yağ yakmadan kas yapıp yaz aylarına doğru yağlarını yakıp kaslarını ortaya çıkartmalısın

Buna "bulking" ve "cutting" denir. Klasik, pratik ve daha çok tercih edilen bir yöntemdir.

kardiyo yapmak kas kaybına sebep olur

Beslenmeni kontrol de tutmazsan evet. Kaslar, vücuda yeterli makro besinler ve fazladan enerji girdiğinde gelişme ortamı bulur. Kardiyo ve benzeri aktiviteler kalp ve dolaşım sistemin için sağlıklı olurken diğer yandan fazladan enerji harcamana neden olurlar. Bu harcadığın enerji, vücuduna büyümek için gerekli enerjiyi alamamana sebep olabilir.
 
özel mesaj atmaya çalıştım geldi mi bilmiyorum siteyi kullanmayı pek bilmiyorum buraya foto koymasını falanda bilmiyorum boyum 1.70 kilom şu an 64
 
Değerli üyemiz;

Konunuz kilitlenip kapatılmıştır.

Konu kilitleme sebepleri;

- Konu başlığınız açıklayıcı değildir.

Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı