Bir kavga anında elim ayagım birbirine dolanıyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
evet burasu kickbox forumu degil ama forumda bi bölüm var dertlesme diye ve orda ''Içinizden gelen samimi paylaşımlarınız, body ile ilgili veya ilgisiz konular'' diye bir yazı var bilmem acaba gördünmü bende bu bölümde bu sorunum icin yardım istiyorum kinaye degil bunun icinde yardım önermeyecek olanın yorum yapmasını istemiyorum ben nasihat degil öneri istiyorum burda anladınmı ?

Sizden yasca buyuk birine en azından anladın mı degil, anlatabildim mi denir..

Bol pansumanlı gunler dilerim :)

kardesim benim gibi ol newshirde büyüdük cok kavga etim ama bu istanbullular bilege bakmaz artık 15 yasındaki cocugun elinde bıcak war namusa laf gelmedikce boş koy gitsn

Kendine yeterli derecede güvenememekten kaynaklanıyor. Kavganın sonunda olacakları dusunursen zaten elin ayağın titrer bu normal.

Mesela dövüş sonunda yenileceğini ezileceğini dusunuyor olabilirsin. Yada yaralanacağını yada herhangi birşeylerden korkuyor olabilirsin.

Korku bir yandan iyi birşey çünkü hata yapmanı engeller. Yani aklını ben bu işten nasıl sıyırırım gibisinden kullanman kaslarını kullanmandan daha iyidir.

insan fobileri sayesinde hayatta kalabiliyor.

bunu aşmak istiyorsan bol bol dövüşücen yaralanacan ve acı cekeceksın ve bundan zevk alacaksın.

:) dahada baska yorum yapamam.

Karşındaki herhangi bir insana yapabileceğin en büyük kabadayılık ona karşı efendi olmaktır. Kavgayla dövüşle işin olmasın kardeş. Hayatta yaşamaya değer çok daha güzel şeyler var bir hiç uğruna canından olan insanlar kervanına katılma.

Keşke edeceğiniz tüm kavgalar ortaokudaki gibi olsa,
Sadece 1 morarmış göz ya da ağrıyan bir uzuvla kalsa...

Elbette hepimiz genç olduk... Kanımız kaynadı.. Yan baktık,yan bakanlara haddini bildirmeye çalıştık...

Ama bir şeyler değişti... Yaş veya tecrübe değil..Onlar zaten eninde sonunda gelecek... Değişen şey onur,dürüstlük,delikanlılık ve bilumum erkeksi hatta masalsı değer...

Artık sokaklarda 1 paket sigaraya adam bıçaklayanlar, Yan baktı diye adam öldürenler var artık... Edeceğiniz kavga okuldaki iki arkadaş arasında olmaktan çıktı...

Üstünlük taslama değil, ölüm-kalım savaşı haline dönüştü...
O yüzden kavga et meyin derim ben..
Gerek yok...

• Like
Reactions: BrS
Adam olmaya bakın adam olmaya, kendinize, ailenize nasıl yararınız olabilir, geleceğinizi nasıl kurtarabilirsiniz bunları düşünün biraz.

Kavga etmeyle adam olunmaz, itin teki çıkar takar bir tarafına bıçağı, ondan sonra görürsün dünyanın kaç bucak olduğunu, kavga etmek iyi bir şey değil, daha faydalı şeyler üzerinde kafa yorun.

BB egoist oldugunu dusunuyordum evet oyleymis. Niyebosuna birisine saldirsinki ? Spora a yazilsin. Bosuna adam dovmek insanlik degildir. Kucuklugumden beri uzak dogu sporu yaparim 1 tane kavgam yok... Centilmen ol kavgaya girme

Çok ilginç yanıtlar var gerçekten :)

Özellikle gözüne güçsüzleri kestir falan ?

Hayırdır arkadaşlar ? Biraz enpati kurun başkası size yapsa aynı şeyi ne hissediceksiniz ?

Küçük kardeşinizi böyle biris sıkıştırsa dövse güçsüz diye ? hoşunuza gidicektir sanırım ?

Ne kadar yanlış bir yönlendirme bunlar.

Kavga etmeyen adam kendine güvenen adamdır.Karşısındakini dövebildiğine inanan birisi zaten onu dövmez.

Kimse ile kavga etme.Kimseden korkma.Sen korkmazsan karşındaki senden korkar.Her zaman kendini koruduğunu düşün düşüncelerinde panikleme kendini bırak içinden ne gelirse onu yap.

Tabi bunları sakın kavga etmek güzeldir iyidir diye algılam****avga etmek iyi birşey değildir.Lakin bazen lazım oluyor işte :)

Alttan almak erdemdir.Susmak erdemdir.Bunu yapmak zordur.Önemli olanda zoru başarmaktır.Herkes güçe sahip olabilir ama erdeme sahip olamaz.

Küfür kafan boşver gitsin.Kutlukan ne güzel söylemiş.Ağ de paşa de gitsin.

Birde şunu unutma ;

Başına gelicek varsa, ahmet olmazda mehmet olur.ama o başına gelicektir.

Son düzenleme:
Çok ilginç yanıtlar var gerçekten :)

Özellikle gözüne güçsüzleri kestir falan ?

Hayırdır arkadaşlar ? Biraz enpati kurun başkası size yapsa aynı şeyi ne hissediceksiniz ?

Küçük kardeşinizi böyle biris sıkıştırsa dövse güçsüz diye ? hoşunuza gidicektir sanırım ?

Ne kadar yanlış bir yönlendirme bunlar.

Kavga etmeyen adam kendine güvenen adamdır.Karşısındakini dövebildiğine inanan birisi zaten onu dövmez.

Kimse ile kavga etme.Kimseden korkma.Sen korkmazsan karşındaki senden korkar.Her zaman kendini koruduğunu düşün düşüncelerinde panikleme kendini bırak içinden ne gelirse onu yap.

Tabi bunları sakın kavga etmek güzeldir iyidir diye algılam****avga etmek iyi birşey değildir.Lakin bazen lazım oluyor işte :)

Alttan almak erdemdir.Susmak erdemdir.Bunu yapmak zordur.Önemli olanda zoru başarmaktır.Herkes güçe sahip olabilir ama erdeme sahip olamaz.

Küfür kafan boşver gitsin.Kutlukan ne güzel söylemiş.Ağ de paşa de gitsin.

Birde şunu unutma ;

Başına gelicek varsa, ahmet olmazda mehmet olur.ama o başına gelicektir.
Yorumun icin cok tesekkürler dediklerin harbiden cok dogru seyler.

Selam;

Konuya verilen cevaplardan çok, konuyu açan sevgili arkadaşa şu tavsiyede bulunmak istiyorum....

NLP Kişisel Liderlik Kitapları vardır. Bir çok yazar kişisel liderliği kendi bilgi, birikim potalarında eriterek hayata taşımışlardır. Herhangi bir yazarın bu kitabına erişerek, hayata daha farklı bir pencereden bakabilme olanağına kavuşabilirsiniz...

Sağlıcakla kalınız...

Saygılarımla,

yazmışlar senden güçsüzleri bul döv rahatla falan diye gelir senden güçlü biride rahatlamak için seni döverse ne olucak bumudur yani mantık . kavga edince elin ayağına dolaşıyo çünkü yanlış birşey kavgayıne kadar basit algılıyosun sadece ufak bir itmeyle karşındaki insan boştaysa yere düşürüp kafasını bir yere çarptırarak kişinin ölümüne bile sebep olabilirsin bunun bilincinde ol daha çok elin ayağına karışsın herzaman kavgadan kaç sadece kendini savunman gerekirse savun o zamanda zaten gözün görmez aklın vurduğunu düşünmez

ben bu olaya başka bir açıdan yaklaşcam. hukuk dediğimiz bir olgu var. bu tarz rencide edici olaylar başına gelmişse savcılığa bu şekilde rencide edildiğine dair yer, saat, ve sahışın bilgilerini içeren bir dilekçeyle başvurduğunda her zaman sen kazanırsın. sokakta olmamış okulda olmuş. şahısla ilgili her türlü bilgiye sahipsin. savcılığa başvurup dava açarsın. büyük ihtimalle kazanırsın üstüne birde tazminat davası açarsın. hepsi bu.

Sevgili arkadasımızın yeterli teorik tecrubesi olmustur sanırım bu yazılanlardan sonra...

Çok daha önemli mevzular var hayatta.. Ailene & sevdiklerine sahip cık, 10 sene sonra nerede olmak istedigini kurgula, önüne bak :)

Sevgiler...

Bunun tek nedeni özgüven eksikligi aynı sorun bendede wardı
Elinin ayak boşalması bunu nedeni adrenalin patlaması yaşaman aslında bu çok iyi birşey çünkü insanın en güçlü oldugu an adrenalin patlaması yaşadıgı andır.Bu güçüle beli bir noktaya vurursan büyük hasar yaratır.Bunu ceneye dogru vurusan emin ol yerden kalkamaz bunun nedeni sinirlerin ordan geçmeşi karşındaki kişinin eli ayagı boşalır kendini kontrol edemez.
TABİ BUNLARI ZOR DURUMDA KALIRSAN YAP

Değerli üyemiz;

Konunuz kilitlenip kapatılmıştır.
Konu kilitleme sebepleri;

- Forum Kurallarına Uymayan İçerik
Kural Maddesi :

24- Kavga önerisi istemeyin, öneride bulunmayın! Kavga etmek,dövüşmek,tehdit etmek,tabanca,silah,bıçak vb konuları içeren , bu konularda tavsiye isteyen, tasviye veren, çözümü bu konular üzerinden veren mesaj ve konuların paylaşılması yasaktır.

Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı