Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Arkdaşlar 15 yaşıncnda biri için 3 kiloluk dumbllarla bench press yapmanın boyum üzerinde bir etkisi olur yada uzamamı durdurur mu???Eğer durduruyorsa bna göğüs için başka ne hareketler önerebilirsiniz???(evde çalışıyorum)
Şimdiden teşekkür ederm
dumbelllls
bench press de değil 3 kilo 60 kilonun da boy uzamasını durduracağını zanentmiyorum, neticede yük bacağına, gövdene falan değil koluna biniyor, ancak 3 kiloluk dumbell ın da pek bir işe yarayacağını zannetmiyorum, şınav daha iyi bir çözüm olur
sehbaya yatarak sehba yoksa puf olabilir ona yatacaksın sırt üstü eline 2 dumbel alacaksın onları yana doğru açıp kapayacaksın bu çok faydalı bir göğüs haraketidir ismi dumbel fly
googleden görsellerden araştır dumbel fly diye nasıl yapılacağnı tam görmüş olursun şınavıda ihmal etme ilerde bench pres için laım olacak arka kol ve kol kuvvetini şınavdan kazanacaksın
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/g-g-s-t61.html
birde şu linke bak burdaki haraketlerin hepsi göğüs için resimleri açılmıyor ise haraketin ismini kopyala google görsel olarak aratıver ordan öğrenirsin nasıl yapılacağını
Tmm ama bu hareketlern birçoğu snırım baskı uygulayıp boyu etkiliyor...Aralarndan hangilerini yapmalıyım???Bde şınavı dar mı geniş açılı mı çekmeliyim???
benim bildiğim göğüs haraketlerinim hiç biri boyu kesmez hepsini yapabilirsin benim tavsiyem dumbel fly ve dips haraketine yoğunlaş şınavıda omuz genişliğinde çek dar çekersen ayrı yerler çalışır genişte ayrı yerler genelde sen normalini çek
ya çokta araştırmadım boy uzama çağını geçtiğimden ama dumbel fly bench press falan boyu etkileyecek haraketler değildir boyu etkilerse squat haraketi etkiler başkada bir haraket etkilermi bilmiyorum