belde hafif sakatlanma (şemalı)

arkadaşlar hayatımda yapmayacağım bişeyi yapıp
birinin gazına gelip 430 kg ile 7 tekrar leg press yaptım
yaptıktan 1 gün sonra belim çok ağrıdı
şuan 1 aydan fazla geçti ve ağrı devam ediyor
ağrılar şu bölgelerden geliyor
1. glutes medius 2. erector spiaine ( çok hafif )
bakınız şema : http://www.fitness-and-bodybuilding-workouts.com/support-files/muscle-anatomy-chart.pdf
baktımki 45 gündür geçmiyor doktora gitmeye karar verdim
sizin de yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.

L5-s1 diskinde fıtık başlangıcı veyahut disk zedelenmesi meydana gelmiş olabilir. Genellikle kalçayla erector spiaine in birleştiği yer de hafif bir sızı şeklinde kendini gösterir lakin 45 gündür ağrı dışında hareketlerde bir problem yaşatmadıysa büyük bir problem olabileceğini sanmıyorum geçmiş olsun

normal hayatımda bir sıkıntı çıkartmadı
aslında gün geçtikçe azalıyor gibi ancak bu piskolojik te olabilir.
deadlift squat leg press row tarzı hareketler yaparsam ertesi gün ağrı çok fazla oluyor ( 1 kere denemiştim sakatlanmanın 20. gününde)

Stormblast ın dediği gib l5s1 de bir sıkıntı olabilir. Yanlış hatırlamıyorsam brhmcr de de bu sıkıntı var, ona da en azından bir danışabilirsin, ancak en doğru olanı tabi ki doktora gitmen olacak, normal hastane yada fizik tedavi mi diye soruyorsan öncelikle bir mr sonucu al olumsuz bir durum olursa diğer seçeneği de denersin.

önce sağlık
git muayeni ol tetkikleri yaptır
çok geçmiş olsun umarım sıkıntılı bişe çıkmaz

arkadaşlar 2 gün önce emar çektirdim
herhangibi disk kayması fıtık vs yok dedi doktor
kaslar incinmiş olabilir dedi biraz ödem gözüküyor onun dışındada hiçbişey gözükmüyor dedi
fizik tedaviye başladım çok iyi geldi 2 günde ağrı %50 düştü
ancak bu sabah arka omuz çalışırken birden belim tutuldu ve yine ilk günkü gibi ağrıyor
10 gün sürecek olan fizik dedavi sonucunda işh iyileşirim

merhaba arkadaşlar
emar röntgen kan idar her türlü testi yaptırdım
sonuç olarak belimde aşırı derecede kas spazmı olmuş
yani kemiklerde omurda kalçada vs hiçbir kemik fıtık vs problemim yokmuş
tamamen aşırı bir kas spazmı

fizik tedaviye devam ediyorum belim hala ağrıyor spora 1 ay ara verdim
sizce nedir bu kas spazmı ve tamamen %100 geçermi ben bunu merak ediyorum yani bu kas spazmı bittiğinde ben tekrar güzel deadliftler row lar yapabilecekmiyim ?

Back
Yukarı