banada doktor bel fıtıgı başlangıcı var demişti..o zaman spor yapmıyordum işim gereği sürekli oturuyom akşama kadar eve geliyom pc film bakıyomoturuyom sıfır hareket desen hakkı var..bana bir sürü hareket verdi bunları yap sırt kaslarını güçlendir dedi.tabi ilgi duydugumuz birşsey değildi spor yapmadık..bu dönemde ara ara belim kitlendiği oldu 3 gun sabah akşam iğne yiyorsunuz öyle kendine geliyor. kas gevşetici hap krem hiçbir işime yaramazdı...çeken bilir berbat birşey..2015 yılbaşı oldu göbek büyüdü yata kalka

spor yapalım dedik arkadaş tavsiyesi ile aman dediler yapma bel fıtıgı var şu var bu var olmaz 35 yaşında ağırlıkmı olur millet çok biliyor

allaha çok şükür 1 yıldır ağırlık çalışıyorum belimde en ufak bir sıkıntı yaşamadım sırt idmanı sonrası olan o tatlı kas agrıları dışında...sırta vurdugunu düşündüğüm hareketleri oturarak yaptım hafif ağırlıklarla yaptım zamanla ağırlıklar artıyor güçlendikçe doğal olarak sırtta güçleniyor...good morning hareketini çok yapardım ilk zamanlar sonradan bırakdım deadlift alışınca gerek kalmadı..ağırlık kaldırmak bel fıtıgı olsa hamallar yuk taşıyanlar hep bel fırıgı olurdu ama çok nadir olur çünkü yuk taşımakdan sırt güçlü kaslı fırtlayamıyor

biraz uzun oldu ama aynı konuda muzdarip olduğum için paylaşmak istedim...